Niški privrednici dobili bespovratnu novčanu pomoć od Grada

privrednici pomoć
Foto: Zvanična stranica Grad Niša

Kako bi poboljšali poslovanje, 46 privrednika od 88 koliko je konkurisalo iz Niša, dobilo je podsticajna sredstva od Grada. Novac će iskoristiti za kupovinu ili popravku opreme, unapređenje poslovanja, renoviranje prostora ili pomoć za finansiranje ili sufinasiranje kredita kod banaka.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila je u Gradskoj kući 46 ugovora o bespovratnim sredstvima predstavnicima mikro, malih i srednjih preduzeća, kao i preduzetnicima u cilju podsticanja konkurentnosti i unapređenja poslovnog okruženja u Nišu za 2021. godinu.

Vlasnicima privatnih preduzeća i preduzetnicima poručila je da mogu da računaju na pomoć Grada Niša i u narednoj godini.

Prema njenim rečima, Grad Niš na ovaj način pomaže i one koji su zaposleni u preduzećima i kod preduzetnika koji su ostvarili pravo na pomoć.

Dodeli ugovora prisustvovao je direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević.

KLER je sproveo javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u okviru sprovođenja Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša za 2021. godinu.

Prednost prilikom dodele bespovratnih sredstava imale su firme koje funkcionišu na principu cirkularne ekonomije ili primenjuju modele energetske efikasnosti i zelene ekonomije, kao i firme čiji su vlasnici žene i mladi do 30 godina starosti.