Niški hirurzi zajedno sa slovenačkim kolegama uspešno izveli operaciju tumora u nosu i sinusu

Na niškoj Klinici za bolesti uva, grla i nosa prvi put izvedene neke od složenijih operacija sinusa, zajedno sa stručnjacima iz Slovenije, saopštili su u Univerzitetskom kliničkom centru Niš.

Načelnik ove klinike dr Dušan Milisavljević zahvaljuje Ministarstvu zdravlja, ali pre svega kolegama iz Univerzitetske klinike u Ljubljani. Pet niških lekara i dve medicinske sestre su bili gosti profesora Jureta Urbančiča, tokom endoskopske operacije sinusa i tumora u sinusu i nosu.

Prve operacije u Nišu pratio je profesor iz Slovenije prof.dr Jure Urbanchič, koji je prilikom posete UKC Niš izrazio zadovoljstvo rezultatima rada svojih niških kolega.

“Sada su na programu složeniji operativni zahvati, koji će uskoro postati redovne procedure u radu niških lekara, što će pacijentima pružiti kvalitetnije lečenje i u našoj ustanovi”, kazao je dr Milisavljević.

U UKC su dodali da su se lekari i tehničari niške ORL Klinike u proteklom periodu usavršavali kroz rad na Univerzitetskoj ORL klinici u Ljubljani, koja “ima zavidno iskustvo u ovoj grani hirurgije”.

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravlja, niška ORL Klinika je pre dve godine dobila je kompletnu opremu za endoskopsku sinus hirurgiju, rekli su u toj ustanovi.

Global Digital Clinik