Mala matura kako je planirano 21, 22. i 23. juna, ispit će polagati 66.970 učenika

Mala matura 2018
Foto - Ilustracija

V. d. ministra prosvete Đorđe Milićević izjavio je danas da će se mala matura polagati 21. 22. i 23. juna, dok će preliminarni rezultati biti objavljeni 25, a konačni 28 juna.

“Matura će se polagati 21. 22. i 23. juna u vremenskom periodu od 9 do 11 sati, tako što će se prvog dana polagati maternji jezik, drugoga dana matematika, dok će se trećeg dana, za razliku od prošle godini kada se polagao kombinovani test, polagati jedan od predmeta koji učenici odaberu”, rekao je Milićević za TV Pink

Učenici će imati mogućnost da biraju između pet predmeta – istorije, geografije, fizike, hemije i biologije, kako je objasnio v.d. ministar prosvete.

Prema njegovim rečima, rezultati pokazuju da je 38 odsto učenika izabralo biologiju, 29 odsto se opredelilo za geografiju, dok je 16 odsto učenika izabralo istoriju. Fiziku je odabralo 8 odsto učenika.

Sva detaljna stručna uputstva vezana za ovu temu mogu biti pronađena na zvaničnom sajtu ministarstva.

“Preliminarni rezultati su 25. juna do 8 sati, prigovor je istog dana moguće podneti u elektronskoj formi od 8 do 15 sati. Nezadovlji odgovorom mogu se narednog dana u istom terminu obratiti drugostepenom organu”, dodao je v.d. ministra prosvete.

Global Digital Clinik