Niška tvrđava kroz vekove: Šetnja kroz najočuvanije utvrđenje na Balkanu

besplatan obilazak tvrđave
Tvrđava u Nišu; Foto: Dragoslav Veličković

Svakodnevno prolazite kroz Tvrđavu, tražite mesto za uživanje i odmor a koliko, zapravo, poznajete jedno od najočuvanijih utvrđenja ovog tipa na Balkanu?

Želite da se upoznate sa ostacima različitih civilizacija koje su prošle kroz Tvrđavu, saznate kada je i za koje potrebe izgrađena? 

EU info kutak organizuje stručno vođenje kroz Nišku tvrđavu. Posetu će voditi dr Aleksandra Mirić, arhitekta – konzervator.

„Šetnjom kroz Tvrđavu obići ćemo svedočanstva života različitih civilizacija koje su ostavile trag, sa posebnim osvrtom na ostatke Osmanskog perioda koji svedoče o verskom, administrativnom i svakodnevnom životu tog vremena“, najavljuju organizatori.

Sastanak grupe zakazan je za utorak, 29. maj u 17 sati u prostorijama EU info kutka u Nišu.

Broj učesnika je ograničen tako da je potrebno da svoje prisustvo potvrdite na mejl officenis@euinfo.rs ili broj 018/254.461

Ovo je samo jedna od poseta važnim lokalitetima i spomenicima kulture u Nišu koje će EU info kutak organizovati ove godine u želji da Nišlijama približi istoriju i identitet grada.

Vođene posete se organizuju u partnerstvu sa istaknutim istraživačima sa idejom da ove aktivnosti doprinesu valorizaciji nasleđa, da spomenici kulture postanu mesto okupljanja i kulturne razmene.