Niška aukcija dresova i sportske opreme za lečenje Aleksandra

Niškom novinaru potrebna pomoć u borbi protiv leukemije; Foto: Budi human
Niškom novinaru potrebna pomoć u borbi protiv leukemije; Foto: Budi human

Predstavnici Sekcije sportskih novinara Niša najavljuju aukciju dresova i sportskih rekvizita sa koje će sav prihod biti uplaćen na žiro-račun otvoren za lečenje mladog sportskog novinara Aleksandra Nikolića.

Aukcija će biti organizovana u sredu, 27. juna na keju kod spomenika Šabanu Bajramoviću, pre fudbalske utakmice koju Srbija igra sa Brazilom na Svetskom prvenstvu u Rusiji od 18:30h.

U slučaju lošeg vremena, aukcija će biti održana u Oficirskom domu.

Na aukciji biće ponuđeni dresovi, sportska oprema i rekviziti poznatih srpskih sportista i kolekcionara. Ko je do sada donirao opremu i šta će biti ponuđeno na aukciji možete videti OVDE.

Nišlija Aleksandar Nikolić je apsolvent novinarstva na Filozofskom fakultetu. Bavi se sportskim novinarstvom, a najviše prati košarku i fudbal. Sredinom aprila 2018. godine počeo je da primećuje prve simptome bolesti – blagu temperaturu, umor i bledilo. Nakon testova i analiza, postavljena je dijagnoza – akutna mijeloidna leukemija koja brzo i agresivno napada organizam.

Bilo je potrebno odmah reagovati, tako da je ubrzo otpočeo prvi ciklus hemioterapije. Trenutno je u fazi oporavka i pripreme za drugi ciklus u Kliničkom centru Niš. Procene doktora su da će morati da prođe kroz bar tri ciklusa. Najveću šansu za oporavak mu pruža transplatacija matičnih ćelija. Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć.

Sekcija sportskih novinara Niša ovom prilikom poziva sportiste i kolekcionare koji su u mogućnosti da poklone dres ili neki drugi sportski rekvizit za humanitarnu aukciju kojom se pomaže mladom novinaru Aleksandru Nikoliću da pobedi tešku leukemiju.

“Svi donatori se mogu javiti na mejl igibane@yahoo.com, u inboks FB stranice Sport juga, na telefon 063 414 561 ili da se obrate bilo kom sportskom novinaru iz Niša sa kojim imaju kontakt”, kažu u Sekciji sportskih novinara Niš.

Podsetimo, fondacija “Budi human” je otvorila SMS za pomoć Nišliji Aleksandru Nikoliću.

Poruku sadržine 499 treba poslati na broj 3030, a pomoć je moguće uplatiti i na posebne račune.

Dinarski: 160-503253-25;

Devizni: 00-540-0002670.3;

IBAN broj: RS35160005400002670313, kao i putem linka e-doniraj.

Novac za njegovo lečenje u Obrenovićevoj ulici prikuplja i humanitarka Marina Adamović, a na Fejsbuku je napravljena grupa “Da Aleksandar ozdravi” na kojoj građani mogu da se informišu o drugim humanitarnim akcijama.

Dostava hrane u Nišu