Niš omogućava legalizaciju nelegalno dograđenih stanova u zgradama do 2015. godine

sastanak

Grad Niš je usvojio odluku koja će omogućiti legalizaciju nelegalno dograđenih stanova u zgradama koje su izgrađene do 27. novembra 2015. godine, a koje zbog toga nisu mogle biti legalizovane. Ova odluka će omogućiti vlasnicima nelegalno dograđenih stanova da konačno legalizuju svoje objekte i žive bez brige o mogućim problemima legalizacije u budućnosti.

Vršilac dužnosti načelnika gradske Uprave za građevinarstvo Goran Zdravković rekao je da će jedan od osnovnih uslova za ozakonjenje objekata, kod kojih je spratnost prekoračena, biti vidljivost objekta na satelitskom snimku iz 2015. godine.

„Nama i kabinetu gradonačelnice obraćao se veliki broj građana vlasnika nelegalnih stanova, jer su na neki način prevareni od strane investitora. Oni su kupovali stanove u objektima koji nisu bili izgrađeni, a kada su izgrađeni došlo je do odstupanja, zbog čega zgrade ne mogu da dobiju upotrebnu dozvolu“, naveo je Zdravković.

Prijavljeno je više od 20 takvih zgrada.

Grad Niš je prošle godine povećao maksimalnu spratnost zgrada na svom području sa šest na osam etaža.

„Svi građani koji su kupili stanove u zgradama izgrađenim do 27. novembra 2015. godine, a koje zbog nelegalne dogradnje ili veće spratnosti od dozvoljene nisu mogle da budu legalizovane, odlukom Gradskog veća uvode se u legalne tokove. Na taj problem ukazali su građani na brojnim prijemima građana koji su prevareni od investitora koji su im prodali nelegalno izgrađene stanove. Prijavljeno nam je do sada više od 20 takvih zgrada“, izjavila je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski na svom fejsbuk profilu.