Niš očekuje za doček Nove godine više od 3.000 turista

Nis, FOTO TANJUG / NIKOLA DIMITRIJEVIC
Nis, FOTO TANJUG / NIKOLA DIMITRIJEVIC

Tokom novogodišnjih praznika u Nišu se očekuje više od 3.000 turista, a najveći broj njih – verovatno oko 70 odsto biće iz inostranstva, pre svega iz Bugarske, izjavio je za agenciju Beta direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić.

Prema Parlićevim rečima svi niški hoteli su rasprodati, a još po koje mesto može da se pronađe u nekom od manjih hostela i prenoćišta. Rasprodata su, dodao je Parlić, i skoro sva mesta za doček Nove godine u kafanama.

“Pored gostiju iz Bugarske koji tradicionalno u velikom broju dolaze u Niš, imaćemo za doček Nove godine i dosta gostiju iz Grčke”, rekao je Parlić.

Ugostitelj Zorislav Stanković rekao je za agenciju Beta da strani turisti dolaze u Niš prvenstveno zbog odlične hrane i muzike, a potom i zbog toga što je u našim kafanama dozvoljeno pušenje.

“Bugari su prvenstveno oduševljeni našom kuhinjom. Kažu da je hrana veoma ukusna a jeftinija nego kod njih”, kazao je Stanković.

On je rekao da se cena dočeka Nove godine u kafanama u Nišu nije menjala poslednje tri, četiri godine i iznosi između 40 i 60 evra po osobi.

Prema rečima vlasnika jednog od najvećih niških hotela Ivana Spasića interesovanje gostiju iz inostranstva za doček Nove godine u Nišu ove godine značajno je veće nego prošle.

“Kompletne smeštajne kapacitete za doček Nove godine prodali smo još maja meseca, a već sada imamo zahteve klijenata iz Bugarske za prodaju smeštaja za doček 2019. godine”, rekao je Spasić za agenciju Beta.

On je kazao da su i vlasnici manjih hotela i apartmana u Nišu uspeli da prodaju sve smeštajne kapacitete, i to još brže nego prethodnih godina.

“Cena smeštaja u Nišu nije se menjala poslednjih par godina i jeftinija je u odnosu na Beograd za oko 40 odsto. Smeštaj koji u Beogradu košta 70 evra, u Nišu košta 50 evra”, izjavio je Spasić.

Prema njegovim rečima, dobar rad niškog aerodroma i uspostavljanje međunarodnih linija doprineli su boljoj popunjenosti niških hotela i hostela, ali su gradu potrebne i dodatne manifestacije da bi smeštajni kapaciteti bili popunjeni tokom čitave godine a ne samo za doček Nove godine.

 

Global Digital Clinik