Niš bez Sajma automobila

sajam automobila
Prvi Sajam automobila u Nišu

Prvi put nakon 12 godina u Nišu neće biti održan Sajam automobila. Razloga za to je povećanje cene od strane SC “Čair” za čak 115 odsto, kaže direktor Sajma Oliver Paunović.

Da Sajam automobila ove godine neće biti održan saopštava direktor Sajma Oliver Paunović a kao razlog navodi to da je cena zakupa SC “Čair” u odnosu na prethodne godine znatno veća.

“Kada je auto industrija u velikoj krizi, a i sami ne znamo šta će biti sutra, cena hale Čair prema sajmu automobila u Nišu poskupela je za 115 posto. Sa druge strane prvi put ove godine izostala je i podrška grada da zajednički rešimo ovaj problem. Na naš zahtev i molbu da sajam ipak bude održan a cena korigovana, niko nije imao sluha za prijem u Gradsku kuću na ovu temu“, saopštava Paunović.

Podseća da su u poslednjih 12 godina,  u Niš dovodili svetske i evropske premijere automobila i tako stali na mapu velikih gradova koji imaju sajam automobila.

“Na žalost to nema ko da ceni. Sada su sve ove godine rada pale u vodu. Ko zna žašto je to dobro?“, zaključio je Paunović.