Nikola Stefanović prvak države u streličarstvu na otvorenom

U Beogradu održano državno prvenstvo u streličarstvu na otvorenom. 87 takmičara iz 18 srpskih klubova se nadmetalo na ovoj najvećoj domaćoj smotri. Dvoje takmičara iz našeg kluba je postiglo zapažen uspeh.

U najjačoj konkurenciji, olimpijski luk seniori, i posle nešto slabijeg starta u kvalifikacijama Nikola Stefanović je uspeo da fantastičnim gađanjem u eliminacijama i ubedljivim pobedama nad svojim protivnicima (samo 4 izgubljena seta u 4 meča) postane prvak države.  

Nikola je prošlogodišnji vicešampion, i ove godine je uspeo da se popne na najviše postolje. Iza Nikole su ostali Beatović i Velimirović iz SK Velos (Novi Sad) kao drugoplasirani i trećeplasirani ove godine.

U ženskoj konkurenciji, olimpijski luk seniorke, naša Katarina Sikiruš je osvojila bronzanu medalju. Ove godine bile su bolje takmičarke iz Beograda i Novog Sada te se na prvom mestu našla Nataša Bogdanović iz SK DIF (Beograd), drugoplasirana je Marijana Zalar iz SK Velos (Novi Sad), i bronzano odličje je ponela naša Katarina.

Po prvi put je ove godine organizovano i raspucavanje mešovitih ekipa (muško/ženska ekipa) gde su Katarina i Nikola zauzeli drugo mesto iza ekipe SK Velos, a ispred ekipe SK Pančevo.

Loopia