Nikola Jokić MVP NBA lige, prvi srpski igrač i tek treći Evropljanin sa tim priznanjem!

jokić
foto: Wikipedia

Srpski reprezentativac Nikola Jokić izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige za sezonu 2020/2021 i tako postao prvi srpski igrač a tek treći Evropljanin sa tim priznanjem.

Nikola Jokić izabran je za najkorisnijeg igrača NBA lige. Informaciju su najpre objavili američki mediji, a onda je osvanuo i snimak gde Adam Silver, komesar lige, ekipi Nagetsa govori kako je Jokić MVP lige.

Jokić, igrač Denvera praktično je od početka sezone figurirao je za najprestižniju nagradu i na kraju može se reći da je završila u pravim rukama. On je postao tek treći Evropljanin nakon Dirka Novickog i Janisa Adetokumpa koji je dobio MVP priznanje, ali i tek šesti igrač  koji nije iz SAD.

Ove sezone učinak Jokića, koji sa Denverom igra polufinale zapadne konferencije je 26.4 poena, 10.8 skokova i 8.3 asistencije po utakmici. Inače, kao 41. pik sa drafta Jokić je ujedno i najniže izabran pik koji je uspeo da se domogne prestižnog priznanja.

Osim što je prvi Srbin najkorisniji igrač najjače lige na svetu, Jokić je i najlošije rangirani MVP što se NBA drafta tiče pošto je u ligu ušao kao 41. pik. Uz to, Džoker je drugi čovek u istoriji koji je iz druge runde drafta došao do velikog priznanja, do danas je to jedino uspelo Vilisu Ridu.

Global Digital Clinik