Neum: novo more srpskih turista

Neum
Foto: Slobodan Jovicevic / Facebook

Neum je grad u Bosni i Hercegovini. Nalazi se na Jadranskom moru, i jedini je bosanski izlaz na more.

Neum je ove godine bio destinacija za odmor Slobodanu Jovanoviću, koji je svoje iskustvo podelio na Facebook-u.

„Pošto je ovo leto sve neizvesno, Grci otvorili, pa zatvorili, pa otvaraju, pa ne otvaraju, pa verovatno neće da otvaraju, otišao sam prvi put u Neum.  Nisam očekivao mnogo. I prevario sam se. Sve je prošlo savršeno“, piše Jovanović.

Za ovu godinu, Neum je definitvno najposećenija destinacija za srpske turiste. Uprkos tome, kako izveštavaju sa lica mesta, tamo nema gužve.

„Mesto je uređeno i prilično čisto“, nastavlja Slobodan svoje utiske. „Gužve nema kao što mediji prenose. Imaju dve plaže koje su krcate, njih sam zaobilazio. Obala je oko 14 km, tako da ima dovoljno mesta da se čovek izoluje. Cene su i više nego pristojne: espreso 1 €, frape 1,5 €, ceđena pomorandža 2 €, kebab 2,5 €, voće 1,5-2 €, pica oko 4 €, riba oko 10-15 €. Vina dobra, 5-15 € po buteljci.“

Kako navodi, smeštaj u zavisnosti od lokacije, kreće se od 15 do 20 evra dnevno po osobi. „Nema neprijatnosti, svi vrlo ljubazni, uslužni, prijatni… Plaže dalmatinske, beton, stene, mermer, šljunak. S obzirom na situaciju, preporučujem svima koji ne mogu da izdrže da jedno leto preskoče odlazak na more“, dodaje on.

“Apsolutno se slažem. Imala sam jako loše mišljenje, a pozitivno sam iznenađena. Doduše, ja sam skroz na kraju i tu je voda fenomenalna, čista i topla. Sve je jako čisto i uredno”, javila se jedna putnica uživo iz Neuma.

Na pitanja u komentarima o proceduri zbog korona virusa, javila se jedna devojka. “Nisu potrebni PCR testovi. Samo pasoš ili lična karta za prelazak granice. Živim u BiH, pa ću da dam par kratkih informacija. Niko ništa ne traži, do sada nisam čula da je bio ijedan pozitivan slučaj Covid-19. Čini mi se nekad na početku, da su rekli da je bilo 1-2 pozitivna testa. U svakom slučaju, treba se paziti. Imate i Trebinje kao izbor, cijenom je tu negdje. A kako su to izveli, ne znam”, piše devojka iz Bosne.

Upoznajte se s Neumom

Ovaj jedistveni biser i prirodnu ljepotu BiH morate posjetiti u narednom periodu – pogledajte Neum iz zraka

Ovaj jedistveni biser i prirodnu ljepotu BiH morate posjetiti u narednom periodu – pogledajte Neum iz zraka🎬 Dron.ba za N1🎹 Dj Ruvex Official

Publicerat av dron.ba – video produkcija Torsdag 16 juli 2020

Izvor: Luftika