Nestašica maski u Nišu

maske

U niškim apotekama došlo je do nestašica maski, ali kako saznaje agencija Beta, u Domu zdravlja i Kliničkom centrom ima ih sasvim dovoljno.

Higijenska sredstava za dezinfekciju u apotekama ima dosta, ali kad je reč o maskama nije isti slučaj. Međutim, kada one i stignu brzo se rasprodaju.

U Domu zdravlja u Nišu kažu da ima dovoljno maski za sve zaposlene, kao i za pacijente koji dolaze na lečenje  i preglede. Svi oni mogu da dobiju maske potpuno besplatno na šalerima.

Klinički centar Niš,  prosledio je zalihe zdravstvenim ustanovama na jugu Srbije, a Ministarstvo zdravlja ih je dodatno opremio novim zalihama.

Trenutno u apotekama maske ne mogu da se kupe.

Veći broj apotekara kažu da oni ne mogu da ih nabave, jer ih nema na tržištu. U drugim apotekama ako uspeju da nabave, prodaju za par sati.
Vlasnici apoteka ne znaju kada će građani Niša moći da kupe maske, jer su one sada pre svega namenjene za zdravstene ustanove.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da se stanovnici grada Niša ne treba plašiti i strahovati što maski trenutno nema ili nema dovoljno.

Na jugu Srbije za sada nema obolelih od koronavirusa, dok su nekoliko građana bila pod nadzorom zbog sumnje da su oboleli od te bolesti. Iz zdravstevnih ustanova u Nišu stigla su uverenja da je sve spremno u slučaju da neko oboli.

Autor: J.Š