Neki novi klinci: Ekipa FK Nacionala (2010) osvojila medjunarodni turnir u Dubnici

FK Nacional
FK Nacional

Fudbaleri FK Nacionala učestvovali su na internacionalnom Dupnica Kupu od 26. – 28.10.2018. godine koji se održavao u Dupnici, malom planinskom gradu u podnožju Rile, u zapadnoj Bugarskoj.

U konkurenciji brojnih domaćih klubova i škola fudbala, kao i predstavnika Srbije i Makedonije na turniru, generacija 2010 je još jednom pokazala visoki kvalitet igre i nastavila žetvu trofeja i medalja sa (gotovo) svakog takmičenja na kojem uzme učešća.

Tim koji je sa klupe predvodio Slaviša Simić, do pobedničkog postolja, došao je pobedom u finalu nad ekipom Atakante  iz Beograda, rezultatom 2:1.

Dupnica Cup 2018,  26. – 28.10.2018.

U prvom kolu  u grupi savladana je ekipa FK Orleta  iz Blagoevgrada rezultatom 2:0, u grupi je u sledećem kolu savladan  FK Rilski iz Samokova  5:1. U četvrtfinalu sa najvećim rezultatom je savladan i FK Ćustendil 6:0.

U polufinalu FK Karev iz Skoplja rezultatom 3:0 i konačno, u velikom finalu, odličan meč sa starim sportskim prijateljem Atakantom  iz Beograda 2:1

Grupa,
1. kolo FK Nacional – FK Orleta Blagoevgrad 2:0
2. kolo FK Nacional – FK Rilski Samokov 5:1
1/4finale FK Nacional – FK Ćustendil 6:0
1/2finale FK Nacional – FK Karev Skoplje 3:0
F I N A L E – FK NACIONAL NIŠ – FK ATAKANTE BEOGRAD 2:1 (1:1).

Osim sjajnog nivoa igre i nadaleko poznatog kvaliteta, sa 5 pobeda i gol razlikom 18:2, deca su pokazala pravi timski duh, veliko drugarstvo i čvrsto zajedništvo koje ih je i dovelo do prvog mesta, nevezano za poziciju u timu i broj minuta na terenu, sa jasnom ulogom i doprinosom svakog od igrača.

Za ekipu Nacionala nastupali :
Đorđe Pejić, Dimitrije Krstović (golmani) Jovan Milošević (kapiten), Bogdan Pavlović, Simon Obradović, Filip Jocić, Strahinja Milijić, Ognjen Radivojević, Uroš Glušac, Pavle Stojanović, Uroš Radojković.

Trener:Slaviša Simić.