„Ne možeš mi ništa“ izložba u galeriji Art55

Tone curves, olovka i akril na papiru, 2019.

„Ne možeš mi ništa“ je izložba umetnice Dragane Dragutinović, koju možete pogledati do kraja nedelje.

Izložbu umetnice iz Pirota, Dragane Dragutinović, pod nazivom „Ne možeš mi ništa“, možete pogledati u galeriji Art55, do 23. avgusta. Svečano otvaranje izostalo je zbog epidemiološke situacije.

"Ne možeš mi ništa"
M(r)ak, akril i olovka na papiru, 2019.

Ko je Dragana Dragutinović

Diplomirala je u klasi profesora Jovana Sivačkog 2004. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Doktorski umetnički projekat Zazidane, rimejk-ambijentalna instalacija pod mentorstvom profesora Milete Prodanovića odbranila 2016. na istom fakultetu.

Dobitnica nagrade Rista i Beta Vukanović, slikari 2003. godine i nagrade VI majske izložbe Galerije Čedomir Кrstić u Pirotu. Radi u zvanju profesora strukovnih studija u Visokoj školi u Pirotu.

Autor i koautor stručnih tekstova iz oblasti likovnih umetnosti, likovnog vaspitanja i obrazovanja, kao i likovnih radionica i projekata u domenu likovne pedagogije.
Do sada je ostvarila petnaest samostalnih i izlagala na većem broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Jedan od osnivača i predsednica Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Nova art scena.