Ne damo niški aerodrom: Opozicija poziva na protest ispred Skupštine

Foto: Inicijativa
Foto: Inicijativa "Ne damo niški aerodrom"

10 političkih organizacija i pokreta u Nišu u zajedničkom saopštenju za medije pozivaju građane na protest.

Kako navode, zajedničkim, masovnim snagama će se boriti protiv „otimačine“ niškog aerodroma.

„Težak nasrtaj korumpiranog naprednjačkog režima na Niš, koji bi zarad svog plena da žrtvuje niški aerodom, zahteva organizovani, zajednički odgovor svih Nišlija, zbog čega udružena niška opozicija poziva na beskompromisni otpor i protest u danu kada gradski odbornici budu odlučivali o sudbini naše vazdušne luke“, navodi se u zajedničkom sopštenju 10 političkih organizacija i pokreta u Nišu.

Oni dodaju da podržavaju odlučnost građanskih aktivista i organizacija u borbi protiv otimanja niškog aerodroma, kao i hrabre pojedince koji su u javnosti iznosili istinu potkrepljenu stručnim analizama.

Zato je važno, ističu, „da borbu zajedničkim snagama, na svim frontovima i sa našim sugrađanima, nastavimo na terenu na kojem je možemo i dobiti – političkom.

„Režimski odbornici dobili su nalog od svog partijskog šefa, a odbornici niške opozicije poručuju im da poslušaju jasan stav svojih sugrađana jer račune polažu upravo njima. To ćemo im i staviti do znanja u gradskom parlamentu – na sednici, ali i ispred njega – na ulici, sa građanima. Odlučni smo i rešeni da ovu borbu dobijemo i da naše zajedničko i jasno „NE OTIMAČINI!“ bude početak kraja naprednjačkog režima i samovolji u Nišu.“

Saopštenje potpisuju: Demokratska stranka – Niš, Dosta je bilo – Niš, Dveri – Niš, Levica Srbije – Niš, Narodna stranka – Niš, Niška inicijativa, Nova stranka – Niš, Pokret slobodnih građana – Niš, Pokret za preokret – Niš i Socijaldemokratska stranka – Niš.

Nova sednica Skupštine grada Niša još nije zakazana, ali je najavljena da će najverovatnije biti u prvoj polovini maja.

Stiglo pismo odbornicima Skupštine grada Niša

Za sada je 26. aprila odbornicima stiglo pismo sa materijalima za narednu sednicu Skupštine grada Niša i u kojem se ne navodi predlog rešenja o usvajanju predloga odluke da se niški aerodorm preda na upravljanje državi, ali se navode predlozi rešenja o usvajanju prošlogodišnjih izveštaja o radu i poslovanju Narodnog muzeja Niš, Niškog simfonijskog orkestra, Istorijskog arhiva Niš, Galerije savremene likovne umetnosti Niš, Niškog kulturnog centra, Centra za dnevni boravak “Mara”, Sigurne kuće u Nišu I Centra za socicjalni rad “Sveti Sava”.

Global Digital Clinik