Ne damo aerodrom: Poziv na miran protest i objava rezultata glasanja odbornika

Poziv na miran protest i objava rezultata glasanja odbornika

Poziv na miran protest 10. aprila

Kao deo Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ danas je predsedniku Skupštine Grada Niša Radetu Rajkoviću upućen pisani zahtev da se dozvoli prisustvo i obraćanje člana Organizacionog odbora Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ Mladena Jovanovića na sednici gradske Skupštine, zakazane za 10. april.

Takođe, na adrese 61 odbornika u Skupštini Grada Niša otići će pisma u kojima se pozivaju na ličnu odgovornost pred glasanje o sudbini niškog aerodroma.

Za 10. april najavljen je i miran protest građana ispred Skupštine Grada uoči održavanja sednice. Program protesta traje od 9 do 11 sati i obuhvatiće čitanje zahteva Organizacionog odbora Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ i p(r)ozivanje odbornika na ličnu odgovornost.

Objavljivanje kako je na Skupštini Grada pojedinačno glasao svako od odbornika

Odluka Gradskog veća da se bez ikakve naknade niški aerodrom ustupi Republici Srbiji izazvala je burne reakcije građana i proteste. Ova odluka svoj epilog treba da dobije na sednici Skupštine, kada će se o njoj izjasniti niške odbornice i odbornici.

S obzirom na to da predstavljaju interese svojih sugrađana, pored pozivanja odbornika na pojedinačnu odgovornost pre sednice, predstavnici Organizacionog odbora Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ će i nakon njenog održavanja objaviti rezultate glasanja kako bi građani imali uvid.

Organizacioni odbor Inicijative „Ne damo niški aerodorm“ čine: neformalna koalicija građana okupljena oko pokretača inicijative Miloša Boškovića, Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Proaktiv Niš, Udruženje za zaštitu potrošača „Forum“, Udruženi pokret slobodnih stanara i Media i reform centar Niš.