Danas nastavak suđenja za saobraćajnu neseću na naplatnoj rampi “Doljevac”

na naplatnoj rampi doljevac

Danas će u niškom Osnovnom sudu biti nastavljeno suđenje za saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi “Doljevac” koja se dogodila 31. januara 2019. godine.

Suđenje vozaču “Koridora Srbije” Dejanu Stanojeviću za udes na naplatnoj rampi “Doljevac” u kojem je stradala jedna a povređeno pet osoba, biće nastavljeno danas.

Po nezvaničnim saznanjima agencije Beta, na ročištu će biti iznete završne reči.

U nesreći je poginula je Stanika Gligorijević, a pet osoba je teže ili lakše povređeno.  Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog protiv vozača automobila Koridora Srbije Dejana Stojanovića. On je prema optužnici, u trenutku nesreće vozio 93 kilometara na čas. Uhapšen je tek dan kasnije i nije mu određen pritvor. Vozač Koridora se sumnjiči da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz nehata. Tužilaštvo traži da mu se izrekne kazna od najmanje pet godina zatvora.

Na prethodnom ročištu optuženi se nije pojavio

Na prethodnom ročištu koje je održano u decembru optuženi se nije pojavio.

Stojanovićev branilac, advokat Slavoljub Milošević rekao je da se njegov klijent nije pojavio na ročištu zbog toga što od juče ima zdravstvene tegobe. Ročište je odloženo za 8. mart, uz napomenu da će sud izdati nalog za Stojanovićevo privođenje ukoliko odbrana ne dostavi validno opravdanje u roku od nedelju dana.

Advokat oštećenih advokat Božo Prelević tada je rekao da se ne može naslutiti još koliko će trajati sudski postupak protiv Stojanovića, kojeg je nazvao “kaskaderom”.