Mladi lekar iz Niša preminuo od posledica koronavirusa

mladi lekar
Foto: Facebook

Mladi lekar iz Niša, Boban Rajković (32) preminuo je od posledica koronavirusa, saoštio je UKC. Bio je specijalizant interne medicine u niškom Kliničkom centru.

” Izgubili smo vrednog i perspektivnog mladog doktora”, navodi se u saoštenju UKC-a. Mladi lekar, Boban Rajković, primljen je u UKC Niš kao jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta u Nišu. Započeo je sa radom na Klinici za gastroenterologiju i hepatologiju pre 2 godine.

“U aprilu i maju prošle godine je bio ukljčen u lečenje kovid pacijenata nakon čega je nastavio rad na matičnoj klinici i nije imao dalji kontakt sa kovid pozitivnim pacijentima. Krajem decembra prošle godine dijagnostikovana mu je akutna i veoma teška bolest jetre, zbog čega je početkom januara ove godine upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u UKC Srbije”, navode.

Sredinom februara je utvrđeno da je pozitivan na virus korona. Nakon toga je prebačen u Kovid bolnicu u Batajnici, gde je i preminuo pre dva dana. “Izgubili smo vrednog i perspektivnog mladog doktora i saučestvujemo u bolu njegove porodice”, saopštila je uprava.