Nastavak saradnje između Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ i Američkog kutka

Foto: Grad Niš

Američki kutak u Nišu osnovan je 2002. godine kroz partnerstvo Grada Niša, Ambasade SAD u Beogradu i Narodne biblioteke „Stevan Sremac” Niš. Saradnja biblioteke i Ambasade traje duže od dvadeset godina, a sada je potpisan novi ugovor kojim se nastavljaju zajedničke aktivnosti do 2028.godine.

Ugovor su potisale u prisustvu gradske većnice Adriane Anastasov, Dušica Milivojević, predstavnica Američke ambasade u Beogradu i Sonja Šuković, direktorka Narodne biblioteke „Stevan Sremac“.

Prema rečima direktorke Šuković Američki kutak je izuzetno posećen jer je sve više mladih ali i starijih osoba zainteresovano za literaturu koja im je ponuđena.

Mnoge knjige i časopisi sa američkog kontinenta dospeli su na police Američkog kutka, a saradnici Američkog kutka često organizuju dobre i posećene programe različitog karaktera i to izložbe, predavanja, promocije i projekcije.

Dušica Milivojević je istakla da u Nišu ima najviše mladih sa kojima rade i da je u toku projekat koji je okupio mlade iz cele Srbije i još dve zemlje.

Global Digital Clinik