Narodno pozorište Niš gostuje na festivalu Tvrđava teatar” u Smederevu

narodno pozorište niš

Narodno pozorište Niš 24. septembra gostuje u Smederevu, predstavom “Kako vam drago”.

U četvrtak, 24. septembra sa početkom u 20 časova, Narodno pozorište Niš predstaviće se publici u Smederevu. Pozorište učetvuje na sedmom po redu Festivalu “Tvrđava teatar“, koji se ove godine održava od 21. do 25. septembra u Malom gradu Smederevske tvrđave.

U saradnji Narodnog pozorišta u Nišu, Kruševačkog pozorišta i Internacionalnog Nišvil džez teatarskog festivala nastala je predstava „Kako vam drago“, čije je premijerno izvođenje bilo 02.08.2019. na „Nišvilu“.
Ova romantična, pastoralna komedija nastala oko 1600, prati sudbinu dvoje zaljubljenih mladih, koji su proterani iz svojih domova. Orlanda je oterao zli stariji brat, a Rozalindu stric, koji je prisvojio dvor njenog oca. Ne znajući jedno za drugo, sa svojim pratnjama oboje traže utočište u Ardenskoj šumi, gde se već nalazi proterani Rozalindin otac. Devojka je prerušena u mladića Ganimeda, što dovodi do novih komičnih obrta. Na kraju se sve ipak završava opštim pomirenjem i venčanjem četiri para.
Kroz priču o sukobu zavađene braće, Šekspir promoviše ljudske vrednosti poput bratske ljubavi, tolerancije i zajedništva, gde svaki problem biva prevaziđen, a negativni likovi se preobraze u dobre najveličanstvenijom od svih čarolija – iskrenom ljubavlju. Režiju je radio Nikita Milivojević.
Dostava hrane u Nišu