Narandžasti meteoalarm: Prete nam vremenske nepogode na Đurđevdan

rhmz
Republički hidrometeorološki zavod izdao narandžasto upozorenje

Republički hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje kojim se javnost obaveštava da Srbiji prete vremenske nepogode.

“Danas će na području Srbije biti toplo i nestabilno sa lokalnom pojavom kratkotrajnih vremenskih nepogoda u vidu intenzivnih plјuskova sa grmlјavinom, jakim vetrom i pojavom grada”, navodi u saopštenju RHMZ.

Narandžasti meteoalarm podrazumeva da su prognozirane opasne vremenske pojave opasne po ljude i životinje i da mogu biti takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu.

RHMZ Printscreen
RHMZ Printscreen

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena i najvišom dnevnom temperaturom do 30 stepeni.

Posle podne i uveče se na čitavom zapadu Srbije, a u nedelju i u ostalim krajevima očekuju intenzivne nepogode – pljuskovi s grmljavinom, jakim vetrom i pojavom grada.

Što se konkretno tiče jugoistoka zemlje i Niša na Đurđevdan se predviđa lokalna pojava grmljavina sa gradom. 

rhmz
Niš RHMZ Printscreen

Narednih dana će biti promenljivo oblačno, nestabilno i malo hladnije u odnosu na prethodne dane, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Global Digital Clinik