Napravljen plan imunizacije u Nišu: 30 punktova za masovnu vakcinaciju

plan imunizacije
Foto: Ilustracija, DZ Niš

Napravljen je plan imunizacije stanovništva u Nišu, rekao je direktor Doma zdravlja, Milorad Jerkan, za Zonu plus.

Plan imunizacije biće realizovan kada stigne novi kontingnet Fajzerovih doza vakcina. Na seoskom i gradskom području Niša biće spremno 30 punktova. Vakcinacija će se vršiti u zdravstvenim ambulantama u skladu sa brojem vakcina koje stignu.

“U svakoj ambulanti seoskoj i gradskoj će biti raspoređene vakcine. Naši sugrađani i na seoskom području i u gradskom području moći će da je prime u svojoj ambulanti. Naravno, ono koji žele, i potpisaće izjavu. Apsolutno smo spremni i to ne na jednom mestu da dajemo. Ljudi neće morati da razmišljaju da će se to dešavati na jednom mestu. To će se dešavati u svim ambulantama, kao klasična vakcinacija“ izjavio je Jerkan ranije, prenosi b92.

Vakcinacija je u Nišu počela krajem decembra u domovima za stare, nastavljena je pre nekoliko dana, vakcinacijom zdravstvenih radnika.

Vakcinu je prvi primio bivši direktor KC Niš, Zoran Radovanović, sada državni sekretar Ministarstva zdravlja. Posle njega vaksinisao se i Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja.

Tada je najavljeno da će niškom Institutu za javno zdravlje ove nedelje biti isporučeno oko 2.400 vakcina, od kojih je 1.939 namenjeno za vakcinaciju medicinara, a ostatak za radnike i korisnike socijalnih ustanova.

Državni sekretar, Mirsad Đerlek ranije je najavio da će tokom januara u Srbiju stići 80.000 doza Fajzerove vakcine i da se očekuju i velike količine vakcina iz Rusije i Кine.