Nakon duže pauze ulice opet oprane ručno

Foto: JKP
Foto: JKP "Mediana"

Niške ulice su nakon duže pauze opet oprane ručno. Preko zime pranje će zavisiti od vremenskih uslova. Saobraćajnice će kao i do sada biti prane noću ili u ranim jutarnjim časovima kada prođe jutarnji špic.

Gostujući na jednoj od televizija, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, govorila je o nečistoći grada kao i da će se tehnički problemi zbog kojih se ulice nisu prale uskoro biti rešeni.

Gradski većnik zadužen za komunalnu oblast Miroslav Đokić kazao je da će se centralne gradske ulice prati češće. Preko zime će se to raditi kada vremenski uslovi dozvole, dok će već od proleća biti usaglašen tempo.

Ulice se najčešće peru noću, ili u prepodnevnim satima kada prođe jutarnji špic. Cisterne sa vodom biće kombinovane sa čistilicama.

Ranijih godina Medijana je ulice prala od aprila, zbog niskih temperatura i mraza. Kako se sada klima promenila, javila se i potreba da se ranije krene sa čišćenjem na ovaj način.

Vodenim šmrkovima biće prane ulice u centralnoj gradskoj zoni kao i auto-čistilicama sa četkama koje građani mogu videti na ulicama.

Global Digital Clinik