Najbolji bacač bumeranga na Balkanu student Visoke tehničke škole Niš

Najbolji bacač bumeranga na Balkanu za ovu godinu je Jovan Milosavljević, student Visoke tehničke škole Niš

Najbolji bacač bumeranga na Balkanu za ovu godinu je Jovan Milosavljević, student Visoke tehničke škole Niš, koji je osvojio 76 poena, na tradicionalnom takmičenju u bacanju bumeranga BUMFest u Nišu.

Drugi Stefan Vasić sa Mašinskog fakulteta Niš, a treće mesto pripalo je Dušanu Goluboviću, učeniku PTŠ „Milutin Milanković“ Niš.

Tridesetoro takmičara iz Niša i Aleksinca nadmetalo se u bacanju bumeranga na platou ispred logora Crveni krst u Nišu, koje je organizovala Prva tehnička škola „Milutin Milanković“ uz podršku Ambasade Australije, Gradske opštine „Crveni Krst“, kompanije Yumis i humanitarne organizacije „Nađi Raula“.

Ovo je sedmi put kako se manifestacija održava i iz godine u godinu je sve masovnija.  

BumFest Niš 2018.
BumFest Niš 2018.

Takmičari su mladi, uglavnom srednjoškolci i vole sport za koji kažu da je redak ali zahteva veštinu, jer od tehnike bacanja bumeranga zavisi i rezultat.

Mnogo više im međutim znači što se na ovaj način druže u prirodi, šire krug poznanstva ali i fizički se razvijaju, zdravije žive.

U pripremnom delu takmičenja učestvovalo je oko 80 takmičara, a njih 30 se kvalifikovalo za finale.

Kako takmičenje od samog početka podržava ambasada Australije u Srbiji nagrade za takmičare bili su unikatni bumeranzi, ručno rađeni u Australiji.

„Poslednje četiri godine Ambasada Australije ima zadovoljstvo da učestvuje na ovoj manifestaciji i ja dolazim u Niš zbog manifestacije. Zadovoljstvo nam je jer se okuplja mnogo mladih ljudi. Vrlo je zabavno videti mlade ljude u Srbiji  kako se takmiče u tradicionalnom australijskom takmičenju“, rekao je Glen Morison, zamenik ambasadora Australije u Srbiji.