Bum Fest 7: Takmičenje u bacanju bumeranga u Nišu

Otvorene prijave za sedmo takmičenje u bacanju bumeranga
Otvorene prijave za sedmo takmičenje u bacanju bumeranga

Prva tehnička škola „Milutin Milanković“ u saradnji sa Ambasadom Australije i TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca, već sedmu godinu zaredom organizuje takmičenje u bacanju bumeranga „Bum Fest 7“.

Kvalifikacije za ovogodišnje finale održavaju se utorak, 15. maja. 2018. na platou ispred logora „Crveni krst“.

Ovogodišnji slogan festa je – razumi mladost

Svi oni koji žele da se oprobaju u bacanju bumeranga i da steknu mogućnost da osvoje titulu šestog najboljeg bacača bumeranga na Balkanu, potrebno je da se prijave slanjem mejla sa ličnim podacima na: mts15majnis@gmail.com ili na sajtu festivala www.bumfest.co.vu

Otvorene prijave za sedmo takmičenje u bacanju bumeranga

Na prošlogodišnjem festivalu učestvovali su i mladi iz Slovenije i Bugarske, a ovo takmičenje je jedinstveno na Balkanu, tako da pobednik dobija titulu najboljeg bacača bumeranga na Balkanu.

Prijave za takmičenje otvorene su do 12. maja. Kvalifikacije za finale se održavaju u utorak, 15.maja od 10.00h na platou ispred logora „Crveni krst“, dok je veliko finale zakazano za nedelju kasnije, 22. maja.

Pravo učešća imaju svi učenici i studenti sa područja cele Srbije i okolnih zemalja.

Finale po tradiciji, otvaraju predstavnici Ambasade Australije u Republici Srbiji.

„Cilj festivala jeste aktivna promocija sportskog duha i Australije, kao daleke i neistražene zemlje. Drago nam je da je naša mala i skromna manifestacija postala veliki događaj, na koji sve Nišlije mogu da budu ponosne, a ove godine smo pripremili mnogo novina. Ovim putem pozivamo ostale zainteresovane kompanije, javna preduzeća i ostale institucije da nam se priključe i pomognu organizaciju ovog događaja“, izjavila je Slavica Jukić, direktorka PTŠ „Milutin Milanković“.

Otvorene prijave za sedmo takmičenje u bacanju bumeranga
Takmičenje u bacanju bumeranga u Nišu

Kao i do sada, tako i ove godine posetioci mogu da očekuju novine na velikom finalu, koje je zakazano za utorak 22. maj.

„Pre dve godine smo uveli novu kategoriju, a to su studenti. Ove godine po tradiciji imamo zelenu sobu na sam dan festivala i posebnu nagradu festivala koja se dodeljuje pojedincima za negovanje i afirmaciju zdravog načina života i  sportskoh duha u Srbiji. Prvi laureat ove nagrade je bila Ambasadorka Australije Nj.E. Džulija Fini“, objašnjava Jovan Milić, PR festivala.

Učesnici prošlogodšnjeg takmičenja u bacanju bumeranga u Nišu

Idejni tvorac i pokretač festivala profesor Ivan Nogić, poziva sve učenike i studente da se prijave, da izađu iz svojih soba i da se bave sportom.

„Danas smo zaboravili na važnost sporta. Bum Fest je idealna prilika da se mladi ljudi druže i da oni najbolji osvoje vredne nagrade, koje po tradiciji obezbeđuje Ambasada Australije“, poručuje profesor Nogić.

BUMFest nedelja

Ovogodišnjem BUMFest-u prethodi nedelja: Australia visit Niš u kojoj će se prikazivati australijski filmovi, ali i gde će se kroz Bum Fest karavan promovisati ova daleka i neistražena zemlja.

Sve ove prateće manifestacije počinju u četvrtak 17. maja i odvijaće se u centru grada, ali i na Bulevaru Nemanjića.

Global Digital Clinik