Najavljena sednica Kriznog štaba. Kon: Danima upozoravamo da je potrebno pooštriti mere

sednica kriznog
Foto: PrtSc, YouTube

Sednica Kriznog štaba trebalo bi da se održi sutra. Predrag Kon je rekao da je medicinski deo štaba zatražio sednicu, navodeći da danima u javnosti upozoravaju da je potrebno pooštravanje mera.

“Policijski čas je prošla tema i neće biti na dnevnom redu sednice. Tema je dužina radnog vremena”, rekao je on. Nije precizirao na koje bi se to objekte odnosilo, ali je rekao da će se raspravljati šta je najpovoljnije rešenje i za Beograd i za Srbiju.

On je istakao da je medicinski deo Kriznog štaba “ušančen u svom zahtevu da se ne sme dozvoliti naglo povećanje broja novozareženih”.

Kon je naveo da se bolnice pune i da ako se tako nastavi zdravstveni radnici neće moći fizički da izdrže toliko posla.

“Videli smo da su vikendi i produženi vikendi udarni dani. Okupljanja bilo pozitivna ili neka druga, povećavaju rizik od oboljevanja”, kaže.

On je rekao i da se u srednjim školama, na primer u Beogradu, registruje više oboljevanje kod srednjoškolaca nego ranije, ali su brojevi i dalje vrlo mali.

“Međutim imamo iskustva drugih zemalja da je to naglo krenulo. Pa i ovde u Vranju da je to naglo krenulo kod srednjoškolaca”, rekao je Kon navodeći da će morati da se raspravlja o onlajn nastavi.

Izvor: Insajder

Dostava hrane u Nišu