Najava sportskih dešavanja u Nišu

najava sportskog vikenda

Ovog vikedna nas očekuje novi gradski derbi u košarci. Koje nas još utakmice očekuju, možete pogledati u najavi.

Fudbal

Spartak Subotica-Radnički Niš

U nedelju 19.03. od 15:00 časova u okviru 27. kola MozzartBet Superlige Srbije u Subotici sastaju se Spartak i Radnički Niš.

Gostima je potrebna pobeda, kako bi se konačno vratili na pobednički kolosek. Izabranici Dragana Šarca se nalaze na 13. mestu i u poslednih pet utakmica imaju tri izgubljene I dve nerešene utakmice.

Ekipa Spartaka se nalazi na pozciji iznad današnjeg protivnika sa bodom više. U maloj su boljoj formi od Radničkog i u prošlom kolu su remizirali sa ekipom Mladost GAT iz Novog Sada.

Budućnost Popovac-Dunav Prahovo

U nedelju 19.03. od 15:00 časova u okviru 18. kola Srpske lige Istok na stadionu ,,Begavica’’ u Popovcu sastaju Budućnost i Dunav Prahovo.

Domaća ekipa se nalazi na trećoj poziciji sa 34 bodova i u prošlom kolu su savladali Jedinstvo iz Paraćina. Gosti se nalaze na 13. mestu, gde im preti zona ispadanja, a u prošlom kolu su savladali Timok 1919 rezultatom 1:0.

Timok 1919-Car Konstantin

U nedelju 19.03. od 15:00 časova u okviru 18. kola Srpske lige Istok u Zaječaru sastaju ekipe Timoka i niškog Car Konstantina.

Ekipa Timoka se nalazi na u znatno boljoj formi od svog protivnika i trenutno se nalaze na 14. mestu sa istim brojem bodova kao ekipa Brzog Broda. Gosti se nalaze na poslednjem mestu sa svega jednim bodom.

OFK Brzi Brod-Meševo

U nedelju 19.03. od 15:00 časova u okviru 18. kola Srpske lige Istok na stadionu u Brzom Brodu sastaju se ekipe Brzog Broda i Meševa.

Domaći se nalaze na pretposlednjem mestu sa 14 bodova i u zoni ispadanja su. U prošlom kolu su poraženi od Timočanina rezultatom 3:0.

Gosti su u boljem položaju i nalaze se na šestoj poziciji. U prošlom kolu su savladali pirotski Radnički ubedljivim rezultatom 5:2.

Košarka

Niš-Konstantin

U subotu 18.03. od 18:30 časova u okviru petog kola Prve muške regionalne lige Istok play off u sali osnovne škole ,,Dušan Radović’’ u velikom gradskom derbiju sastaju se Niš i Konstantin.

Domaća ekipa se nalazi na četvrtom mestu sa dva boda manje od svog protivika. U prošlom kolu su savladali ekipu Topličanina.

Gosti se nalaze na drugoj poziciji i izgubili su vodeće prve mesto porazom od Bora u prošlom kolu. Biće ovo važna utakmica za obe ekipe.

Junior-Dimitrovgrad

U subotu 18.03. od 14:30 časova u okviru petog kola Prve muške regionalne lige play out Istok u sali osnovne škole ,,Dušan Radović’’ sastaju se Junior i Dimitrovgrad.

Domaća ekipa se nalazi na na trećoj poziciji sa tri boda manje od svog protivnika. U prošlom kolu su savladali Ratnike u gradskom derbiju.

Gosti su na drugoj poziciji i u prošlom kolu su izgubili od Jablanice rezultatom 83:68.

Jablanica-Ratnici

U petak 17.03. od 18:30 časova u 5. kolu Prve muške regionalne lige Istok play out ekipa Ratnika gostuje ekipi Jablanice.

Domaći se nalaze na vodećoj poziciji i u prošlom kolu su savladali Dimitrovgrad, dok su gosti na petoj poziciji i u prošlom kolu su izgubili od Juniora u gradskom derbiju.

Odbojka

Niš-Klek Srbija Šume

U subotu 18.03. od 15:00 časova u okviru 19. kola Prve muške lige u hali ,,Čair’’ sastaju se ekipe Niša i Klek Srbija Šume.

Domaći se nalazi u odličnoj formi, ne znaju za poraz od početka godine. Na drugoj su poziciji sa dve utakmice manje od prvoplasiranog Borca iz Starčeva i na dobrom su putu da se plasiraju u viši rang.

Gosti se nalaze na desetoj poziciji i u prošlom kolu su poraženi od Dubočice rezultatom 3:0.

Rukomet

Železničar 1949­­-Metalac

U nedelju 19.03. od 16:30 časova u okviru 15. kola Super B lige Istol-Zapad sastaju se ekipe Železničara 1949 iz Niša i Metalca iz Kraljeva.

Domaći se nalaze na devetoj poziciji i u prošlom kolu su izgubili od Bele Palanke rezultatom 29:22. Gosti se na visokoj trećoj poziciji i u boljoj formi su od svoj protivnika. U prošlom kolu su savladali Loznicu rezultatom 34:29.

Želimo vam ugodan sportski vikend.