Gradski derbi u futsalu pripao Kalči

Foto: Naissus.info

 KalčaGvozdeni Puk 4:2 (2:2)

U sredu 15.03. od 19:30 časova u okviru 20. kola druge futsal lige Srbije u hali ,,Čair’’ u gradskom derbiju sastali su se Kalča i Gvozdeni Puk.

Prvo poluvreme:

Domaći futsaleri bolje su ušli u utakmicu i imali kontrolu igre. Već u 3. minutu su imali šansu koji nisu uspeli da iskoriste. Dva minuta kasnije opet prilika za Kalču, ali golman gostiju je bio siguran. Petar Nikolić je aktraktivnim udarcem doneo domaćima prednost od 1:0 u 5. minutu.

Ekipa Gvozdenog Puka se probudila u 7. minutu utakmice i stvorili šansu koju nisu uspeli da realizuju. Nastavili su izabranici Pavla Pavlovića da napadaju i u 10. minutu nova šansa koju nisu iskoristili. Gosti su u 12. minutu stigli do izjednačenja (1:1) autogolom Nikole Ristića.

Nakon postignutog pogotka, Gvozdeni Puk je preuzeo inicijativu i već u 14. minutu Stefan Petrović je preokrenuo rezultat (1:2). Minut kasnije imali su još jednu šansu, ali nedovoljno precizno. U 17. minutu Nenad Rančić postiže pogodak za domaće i izjednačio na 2:2. Do kraja poluvremena ekipa Kalče je imala još jednu šansu koju nisu iskoristili. Na poluvreme se otišlo rezultatom 2:2.

Drugo poluvreme:

Obe ekipe su krenule dinamično. Redjale su se prilike na obe strane. U 21. minutu priliku su imali gosti, ali je golman Kalče sjajno intervenisao. Domaći futsaleri imali su dobru priliku dva minuta kasnije, ali nedovoljno precizno. Odmah u narednom napadu Gvozdeni Puk je uzvratio i golman Kalče je opet sjajno intervenisao. Kalča je stvorila tri šanse u tri minuta, ali svi šutevi završili su pored gola.

U 30. i 31. minutu Gvozdeni Puk je imao dve dobre šanse koje nisu iskoristili. Futsaleri Kalče su imali kontru koju je Aleksandar Stojković u 31. minutu realizovao u pogodak i doveo svoj tim u vođstvo od 3:2. Golman Kalče je imao dve dobre odbrane u 34. minutu i sprečio goste da dođu do novog izjednačenja.

Futsaler Kalče Nikola Ristić u 38. minutu je stavio tačku na utakmicu golom iz sjajnog solo prodora.

Važna pobeda Kalče koja se nalazi na petoj poziciji i u narednom kolu igraju protiv Smedereva u gostima.

Gvozdeni Puk se nalazi na šestoj poziciji i u narednom kolu dočekuju Ekonomist.

KMF Kalča

24 Marko Jović
4 Nemanja Nedeljković
22 Petar Nikolić
34 Nenad Rančić
73 Ivan Krstić

Rezervni igrači­:

1 Stefan Stamenković
2 Jovan Trojanović
8 Marko Mišić
9 Aleksandar Stojković
10 Nikola Stanković
11 Aleksa Pešić
19 Nikola Ristić
20 Dejan Stamenković
64 Jovan Cvetković

KMF Gvozdeni Puk

91 Dušan Stojković
5 Miloš Stojanović
14 Stefan Đačanin
17 Stefan Petrović
45 Dušan Spasojević

Rezervni igrači:

23 Bogdan Pejčić
4 Luka Ilijić
9 Miloš Mitrović
10 Nikola Ivčević
12 Siniša Trojanović
20 Nemanja Živić
22 Đorđe Miljković
24 Filip Miljković
32 Đorđe Stojanović