Na Trgu Kralja Milana održana vežba dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Niša

vatrogasci

Na Trgu kralja Milana održana je združena vežba dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Niša, Vatrogasno – spasilačke brigade Niš i Hitne pomoći. Pokazali su kako udruženim snagama reaguju u slučaju saobraćajne nesreće i pojavom požara. Združenu vežbu pratili su v.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Prema rečima Luke Čaušića, ovakvi događaji su izuzetno važni jer zemlja mora da bude spremna da reaguje i da angažuje sve svoje kapacitete kako bi se na pravi način reagovalo i odgovorilo na vanredne situacije i sve češćih i težih elementarnih nepogoda. Dobrovoljni vatrogasci su ti koji predstavljaju značajnu snagu za odgovor na ovakve događaje i pomoć profesionalnim vatrogasnim jedinicama.

U Nišu je za poslednjih nekoliko godina posle pauze od tri decenije oformljeno pet dobrovoljnih vatrogasnih društava. Najstarije među njima je Gradsko dobrovoljno vatrogasno društvo, a tu su i „Konstantin“, „Nais“, „Jedinstvo“ i „Stevan Sinđelić“.

Gradski većnik Nenad Stanković dodaje da grad pomaže njihov rad finansijski ali i nabavkom opreme. U slučaju vanrednih situacija ova društva se stavljaju na raspolaganju kako bi zaštitili građane i njihovu imovinu.

Global Digital Clinik