Na Elektronskom fakultetu u Nišu održaće se Motion capture mitap

Foto: Motion capture

Do sada je u gejming industriji bilo nekoliko velikih revolucija, a jedna od njih je definitivno i uvođenje „motion capture“ tehnologija. Mitap će se održat 23.02. u 17.00 časova na Elektronskom fakultetu u Nišu, ulaz je besplatan.

MoCap je postao važan alat u razvoju igara, ali i drugim industrijama, dodajući realizam i nijanse načinu na koji likovi komuniciraju sa svojim okruženjem.

MoCap povećava vernost animacija i mikro animacija. Glumačke nijanse se precizno hvataju i prenose na digitalni lik mnogo brže nego korišćenjem samo ručne animacije. Rezultati su realističnije animacije likova i postignuti su mnogo brže nego što bi mogli biti bez MoCap-a.

Jedan od najvećih benefita je što postoje rešenja koja su pristupačna i manjim timovima, a njihova upotreba rasterećuje pipeline i otvara prostor za veće bavljenje kreativom.

Koje su sve upotrebe ovih tehnologija i kako se implementiraju u pipeline objasniće nam ljudi iz gejming i filmske industrije koji ih koriste na svakodnevnom nivou.

Za radionicu se možete prijaviti popunjavanjem ankete.

Teme koje pokrivaju:

MoCap tehnologija u mobilnim igrama – Xsens odelo
Motion capture u filmskoj industriji.
AA igre i MoCap sistemi.
Kada treba odabrati MoCap.

Predavači će biti:

Ana Nerubacki radi kao 3D dizajner u Peakselu, kompaniji iz Niša koja se bavi razvojem igara i aplikacija za mobilne uređaje.

Miljan Saković je diplomirani inženjer eletrotehnike za elektroniku univerziteta u Nišu, koji radi kao lead 3D artist u kompaniji Peaksel, koja se bavi razvojem igara i aplikacija za mobilne uređaje.

U Crater Studiju Bogdan Amidžić je započeo karijeru kao Digital Compositor, ali se polako okrenuo ka 3D-u Houdiniju.

Danko Rančić je svoju karijeru započeo kao full stack developer, radeći na enterprise web aplikacijama. Danas radi u gejmingu i voli da rešava tehnički zahtevne probleme u interaktivnom domenu.

Ovu aktivnost lansira superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd (kroz projekat Srbija Inovira).