MUP raspisao konkurs za obuku vatrogasaca

mup
Foto: MUP,Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za osnovnu obuku za zainteresovane mladiće i devojke starosti od 19 do 30 godina za posao vatrogasca-spasioca. Priliku za posao u vatrogasnim jedinicama dobiće i 49 kandidata sa juga Srbije, a rok za prijavu je 25. maj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova, od toga četiri polaznika za potrebe Vatrogasno spasilačke brigade Niš, tri polaznika za potrebe Vatrogasno spasilačkog odeljenja Doljevac, četiri polaznika za potrebe Vatrogasno spasilačkog odeljenja Gadžin Han i tri polaznika za potrebe Vatrogasno spasilačkog odeljenja Svrljig.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji ispunjavaju sledeće uslove:

1.  Da je državljanin Republike Srbije;
2.  Da najmanje godinu dana ima prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa;
3. Da nema manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa;
4. Da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje;
5. Da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova;
6. Da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije;
7. Da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.

“Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja pohađaju završnu godinu srednje škole, uz obavezu da najkasnije do 01.07.2021. godine dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju”, saopštavaju iz MUP-a.

“Pravo učešća na konkursu ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položilo vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica”, dodaju iz MUP-a

Izbor kandidata za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.

Konkurs traje do 25. maja 2021. godine.

Detalji o konkursu se mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova http://www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku http://www.copo.edu.rs.