MUP: Muškarci iz Bora priznali ubistvo male Danke, udarili je automobilom pa telo bacili na deponiju

najnovija vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili su S. J. (50) i D. D. (50), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju devojčicu Danku Ilić, saopštio je MUP.

Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za telom, navodi se u saopštenju.

Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju, o čemu će blagovremeno obavestiti javnost, ističe se.

ATV: Osumnjičeni za ubistvo male Danke udarili je automobilom, pa telo bacili na deponiju

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2), nažalost, dobila je tragičan epilog. Najcrnje slutnje porodice su se ispostavile tačnim, a jutros su uhapšene dve osobe zbog sumnje da su automobilom usmrtili devojčicu, a potom njeno telo bacili na divlju deponiju uz ”Starobanjski put” kod Bora, saznaje ATV, a prenosi N1.

Kako je potvrđeno za kriminalistička policija iz Bora uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

”S.J. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. telo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gde su telo izbacili sa desne strane puta”, kaže izvor blizak istrazi.

S.J. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a D.D. pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

”S.J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na kolovozu usled čega je prednjim desnim delom vozila udario u devojčicu i usmrtio je”, navodi izvor iz istrage, piše ATV.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“.

U potrazi za Dankom MUP Srbije organizovana je jedna od najopsežnijih potraga, u koju se uključio ceo region.

Policija iz Bora juče je na mesto nestanka dovela službene pse koji su ponovo pretraživali teren, a nedugo nakon toga dovedena su i dva muškaraca koji su pokazivali teren, dok ih je policija snimala.

Global Digital Clinik