“Moj cimer je orangutan” večeras premijerno na sceni Akademskog pozorišta SKC Niš

Foto: Davorin Dinić

Predstava „Moj cimer je orangutan“, u režiji Dušana Ščepihina, večeras će premijerno biti izvedena u Akademskom pozorištu SKC-a u 21 sat. Ovo je prva od tri premijere koje su na repertoaru pozorišta u aprilu.

„Moj cimer je orangutan“ je duboko emotivna i humoristična predstava u koprodukciji Akademskog pozorišta SKC Niš i Alpos teatra. Prati živote dva neobična cimera, Elinga i Kjela, koji su nedavno otpušteni iz psihijatrijske ustanove. Dok pokušavaju da se prilagode životu u svetu izvan zidova institucije, njihova jedinstvena veza prolazi kroz razne izazove i neobične situacije.

Predstava istražuje njihove unutrašnje borbe, ali i izuzetnu snagu njihovog prijateljstva. Kroz duhovite dijaloge, emotivne trenutke i neočekivane preokrete, predstava nas vodi na putovanje kroz ljudsku suštinu i složenost, istovremeno nas podsećajući na važnost prihvatanja drugih i sebe samih.

„Kroz ovu predstavu, želeo sam da istaknem univerzalnost ljudskog iskustva, dok istovremeno istražujemo specifičnosti Elingovog i Kjelovog sveta. Naša predstava donosi živopisne slike njihovih svakodnevnih izazova, osvetljavajući put njihovog zajedničkog rasta i sazrevanja. Ova priča nije samo o njihovom putovanju, već i o našem sopstvenom putovanju kroz život, podsećajući nas na važnost prihvatanja sebe i drugih“, navodi reditelj Dušan Ščepihin.

Adaptacija teksta je po motivima filma „Eling“ i, kako kaže reditelj, izvire iz dubine ljudskog uma, noseći sa sobom bogatstvo emocija i slojeva koje će publiku, nesumnjivo, dirnuti.
„Takođe, kroz odnos Elinga prema svojoj majci, želim da istaknem duboku ljubav i poštovanje prema majčinskoj ulozi. Predstava ’Moj cimer je orangutan’ je posvećena mojoj majci, ali i svim majkama koje svojom neizmernom ljubavlju i podrškom oblikuju naše živote“, zaključuje Ščepihin.

U predstavi igraju Petar Ščepihin, Dušan Ščepihin, Anđelija Mirović, Milica Mitić, Andrija Stojković i Matija Desančić. Prva repriza zakana je za subotu, 6. april.

Inače, osim ove, Akademsko pozorište imaće još dve premijere ovog meseca. „Moje bivše, moji bivši“, u režiji Željka Erkića, rađena je u koprodukciji našeg pozorišta i Studio teatra 078 i biće premijerno izvedena u četvrtak 18. aprila u Domu omladine u Banjaluci od 20 sati. Premijera predstave „Čuješ li, mama, moj vapaj“, u režiji Božidara Pešića, biće izvdedena na kamernoj sceni Akademskog pozorišta u petak 26. aprila u 21 sat.

Global Digital Clinik