Moguće pooštravanje mera u Srbiji ako epidemiološka situacija nastavi da se pogoršava

pooštravanje mera
Goran Stevanović

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je da je moguće pooštravanje mera u Srbiji jer raste broj pacijenata koji zahtevaju hospitalizaciju.

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović izjavio je danas da broj inficiranih koronavirusom ali i obolelih kojima je potrebno bolničko lečenje ponovo raste. Zbog toga će morati da se povećaju bolnički kapaciteti. Ako epidemiološka situacija nastavi da se pogoršava, prema njegovim rečima, moguće je i pooštravanje mera u Srbiji.

Stevanović je nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima bolnica koje su u okviru kovid – sistemu rekao da je do takvog razvoja situacije došlo i pored apela da se građani malo strpe sa aktivnostima dok se ne postigne vakcinalni imunitet, nakon čega bi se vratili normalnim uslovima života.

“Uprkos apelima, to se nije desilo i moramo da povećamo kapacitete. Dogovor je da se ovog puta, pogotovo u Beogradu, ne ide na vraćanje u kovid – sistem bolnica koje su iz njega izašle. Plan je da se do maksimuma iskoriste kapaciteti kovid – bolnica u Batajnici i Kruševcu”, rekao je Stevanović.

Ako epidemiološka situacija nastavi da se pogoršava, prema njegovim rečima, moguće je i poštravanje mera.

“Razmišlja se da se eventualno zatraži poštravanje mera. Pre svega skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i dopunsko smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata“, rekao je Stevanović.

Dodao je da nas očekuje novi rast broja obolelih i da je to rezultat opuštanja koje se vidi na svakom koraku.

Izvor: Insajder

Juče registrovano 106 novoobolelih u Nišu. Raste broj pozitivnih