Mladi iz ovog dela Srbije okupljaju se u Nišu

mladi

Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom Kancelarijom za mlade u avgustu i prvoj polovini septembra organizuje šest okruglih stolova u okviru procesa izrade Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o mladima i procesa revizije Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine.

Grad Niš, odnosno Kancelarija za mlade Grada Niša biće domaćin prvog okruglog stola, koji će biti održan u četvrtak, 26. avgusta u Oficirskom domu u Nišu. Očekuje se da u Niš dođu predstavnici mladih iz ovog dela Srbije, ali i predstavnici Ministarstva omladine i sporta.

„Veliki je izazov pred nama, ali smo uvereni da ćemo biti dobri domaćini i ono najvažnije da će na sastanku biti govora o mnogim bitnim temama za mlade. Jako je važno da u četvrtak svi mi prisutni budemo aktivni i u nekim trenucima i kritički nastrojeni, a sve u cilju da odradimo što bolji posao. Održavanje okruglog stola u našem gradu, nije mala stvar. Pazite, u našem gradu imaćemo mlade iz čitavog regiona, mlade pune ideja, kreativnosti…“ ,izjavio je Jovan Milić, ispred Kancelarije za mlade Grada Niša.

On je dodao da ih u  četvrtak  očekuju zapravo dva okrugla stola, gde će svaki trajati u proseku oko dva sata, što nije malo,  i dodao da je to dovoljno da mladi u ovoj fazi kažu svoje mišljenje.

Cilj organizovanja okruglih stolova je da se kroz diskusiju i razmenu mišljenja dobiju konkretne preporuke za izmene i dopune Zakona o mladima, kao i da se revidira postojeća Nacionalna strategije za mlade.

Prvi okrugli sto biće održan u Nišu u četvrtak 26.avgusta u 11 sati  u Oficirskom domu, a već sutradan, 27. avgusta okrugli sto će biti održan u Zaječaru i to u zgradi Gradske uprave Zaječara.

U prvom terminu od 11.00 do 13.00 sati biće održan okrugli sto na temu Zakona o mladima, a u drugom terminu od 14.00 do 16.00 sati biće održan okrugli sto na temu Nacionalne strategije za mlade.

Iz Ministarstva omladine i sporta pozivaju sve zainteresovane da se prijave do 25.avgusta popunjavajući onlajn upitnik, koji je dostupan ovde.

Iz Kancelarije za mlade podsećaju  da se očekuje postupak izrade Nacionalne strategije za mlade sa pratećim akcionim planom za njeno sprovođenje za period 2021. – 2026. godine.

Očekuje se, i kako navode, da se ankete za ovaj strateški dokument po prvi put u istoriji gradske uprave rade u digitalnom formatu, ali ono što posebno ističu iz Kancelarije jeste to da žele da uključe što veći broj mladih ljudi u sam proces izrade.

Global Digital Clinik