Mladi ambasadori pozivaju na konferenciju: “Pametni turizam”

pametni turizam

Otvoren je poziv za učešće na sedmoj po redu KreNI konferenciji kreativnih industrija koju organizuju Mladi ambasadori. Poziv je otvoren do 20. novembra za sve kreativne i inovativne mlade ljude koji studiraju ili imaju neko iskustvo u ICT-u, dizajnu, marketingu, arhitekturi, menadžmentu.

KreNI7 učesnici će raditi sa međunarodnim stručnjacima, sticati nova znanja i iskustva, deliti svoje ideje sa iskusnim mentorima i razvijati rešenja za kreativni razvoj sektora turizma. Ove godine predavači dolaze iz Italije, Švedske, Austrije, Francuske, Portugalije, Izraela, Slovenije i Srbije.

Svi koji žele da se bliže upoznaju sa temom „pametni turizam“ i čuju najbolje svetske prakse u korišćenju kreativnih indsutrija u sektoru turizma, mogu da se prijave popunjavanjem formulara na ovom linku.

KreNI konferencija je prvi i najuticajniji festival kreativnosti u jugoistočnoj Srbiji koji okuplja inovativne, kreativne profesionalce i stručnjake iz celog sveta.

“Cilj konferencije je osnaživanje mladih ljudi i njihovo uključivanje u mapiranje i rešavanje izazova u okruženju. U poslednjih šest godina je tokom konferencije razvijeno 30 ideja od strane mlade, koje doprinose unapredjenju grada Niša uz korišćenje alata kreativnih industrija i digitalnih tehnologija”, navode.

Tema ovogodišnje konferencije biće „Pametni turizam“ a kako navode, pokušaće da odgovore na nekoliko pitanja:

– Kako koristiti resurse i potencijal Niša u razvoju pametnog turizma?

– Kako pomoći turističkom sektoru da prihvati inovacije tokom procesa oporavka nakon epidemije?

– Kako primeniti dobre prakse iz celog sveta u korišćenju kreativnih industrija i digitalnih alata u sektoru turizma?

Zemlja domaćin ovogodišnje konferencije biće Italija i tokom konferencije kroz „italijanski kutak“ učesnici će moći da se upoznaju sa najboljim primerima razvoja pametnog turizma u toj zemlji.

KreNI7 će biti održan uživo od 26. do 29. novembra u hotelu Ambasador u Nišu uz poštovanje svih epidemioloških mera.