Miš među hranom u kuhinji vrtića: Disciplinski postupak za radnike

direktorka JPU
Vrtić "Neven". Foto: Svetislav Živković, Google

Iz posuda sa hranom u kuhunji vrtića “Neven” iskočio je miš, prenose Južne vesti.

Miš je primećen kod tepsija sa projom, i nije poznato da li se već nalazio u zgradi vrtića, ili je dopremljen zajedno sa hranom, koja stiže iz centralne kuhinje. Ovu informaciju potvrdilo je nekoliko zaposlenih, kao i roditelji koji su čuli o ovom događaju, prenose Južne vesti.

Zbog ovoga je pokrenut disciplinski postupak protiv radnika centralne kuhinje “Mladost” u kojoj se priprema hrana za svih 26 vrtića JPU “Pčelica”.

Nedavno je sindikat “Sloga” ukazivao na nepravilnosti u radu upravo ove kuhinje. “U centralnoj kuhinji u kojoj se priprema hrana za sve vrtiće u Nišu, danima se oseća neprijatan miris na koji se žale zaposleni. Skoro tri nedelje ne radi ni lift za dopremanje hrane, pa se sveže namirnice nose “na ruke” i izlažu riziku od kontaminiranja”, saopštilo je tada Regionalno povereništvo sindikata “Sloga” za jug Srbije.

Povodom tih tvrdnji oglasio se Sindikat obrazovanja Srbije, čiji su članovi vćina zaposlenih JPU “Pčelica” tvrdeći da su podaci koje iznosi Sloga netačni. “Sindikat Sloga, čije članstvo broji samo četiri zaposlena, iznosi neistine o radu, zarad političkih poena”, naveli su u saopštenju.

Izvor: Južne vesti, Sindikat Sloga