Ministar Stefanović obišao policajca ranjenog u pucnjavi u Nišu

Stefanović obišao policajca ranjenog u pucnjavi u Nišu Foto: MUP
Stefanović obišao policajca ranjenog u pucnjavi u Nišu Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas u Kliničkom centru Niš policijskog službenika Miloša Miloševića (1987) koji je ranjen u subotu uveče prilikom intervencije.

Policajac je pribranom i brzom reakcijom sprečio muškarca sa automatskom puškom da izvrši daleko teže krivično delo

Ministar Stefanović pohvalio je izuzetnu hrabrost Miloševića koji je, kako je rekao, te večeri zaštitio živote mnogih građana i pokazao izuzetnu pribranost i odlučnost.

“Policajac Miloš Milošević reagovao je veoma hrabro, čovek je goloruk krenuo na cev oružja i pokazao izvanrednu pribranost i odlučnost u tom momentu i uspeo da zaštiti živote drugih ljudi. Hoću da se zahvalim čitavoj patroli koja je te noći učestvovala u izvršenju zadatka, koja je veoma brzo došla na lice mesta i koja je sprečila izvršioca da ispred prepunog lokala, u kome je bilo više od stotinu ljudi, možda napravi neko teže krivično delo. Dobro je da niko nije smrtno stradao i da je hrabrom reakcijom pripadnika Ministarstva sprečen težak zločin”, istakao je ministar.

Stefanović je rekao da je sada veoma važno da sudovi i tužilaštvo pokažu odgovornost. 

Stefanović obišao policajca ranjenog u pucnjavi u Nišu Foto: MUP
Stefanović obišao policajca ranjenog u pucnjavi u Nišu Foto: MUP

“Čovek koji je na ovako težak način ranio policajca i pokušao da ubije druge ljude koji su te noći bili u centru Niša, mora da bude adekvatno kažnjen. Dakle, tražimo maksimalnu kaznu koju zakon predviđa i za pokušaj ubistva i za ilegalno nošenje oružja”, naglasio je ministar Stefanović.

On je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova voditi računa o ranjenom kolegi i njegovoj porodici.

“Očekujemo njegov potpuni oporavak i brz povratak u redove policije, ali je ovo prilika da još jednom ukažemo na to koliko je težak posao policajca, možda danas i najteži u Srbiji i koliko svaki izlazak u patrolu, svaki izlazak na izvršenje dužnosti, može da bude opasan i rizičan po njih”, objasnio je Stefanović.

Ministar se zahvalio lekarima iz Kliničkog centra u Nišu koji su, kako je rekao, već u prvim trenucima efikasno i brzo reagovali, tako da su naše kolege i svi ostali koji su povređeni, adekvatno zbrinuti. 

Podsetimo, prilikom intervencije lakše su povređana još dvojica policajaca, kao i još jedan muškarac (1981) koji se zatekao ispred kafića gde se dogodio obračun.

Podsetimo, posle pucanjave u Nišu na Trgu kralja Milana, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje, i promet oružja i eksplozivnih materija i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.

Policija intenzivno traga za dvojicom muškaraca koji su bili u društvu osumnjičenog.

Dostava hrane u Nišu