Memorijalno-humanitarni koncert “Jovanovo sunce” u dvorištu Univerziteta u Nišu

jovanovo sunce

U utorak 17.avgusta sa početkom od 19h u dvorištu Unverziteta u Nišu biće održan memorijalno-humanitarni koncert „Jovanovo sunce“ u organizaciji udruženja Štek House i benda Hazel. Događaj će biti održan u čast Jovana Veselinovića, mladog Nišlije, čije je beživotno telo pronađeno na gradilištu u ulici Branka Krsmanovića u Nišu, nakon četvorodnevne potrage.

“Jovan je bio mlad momak, pun snova i želja, umetnička duša, maturant niške umetničke škole i bubnjar u niškom bendu Hazel. Jovan je sa bendom osvajao brojne nagrade i svoj grad uvek predstavljao u najlepšem mogućem svetlu na festivalima u Srbiji i regionu”, navode organizatori.

Smatrajući  da sigurnost mladih treba da bude na prvom mestu,  organizatori ovim događajem žele i da podignu svest o nestaloj deci i bezbednosti omladine te edukuju ljude svih starnosnih dobi o bitnosti hitnog reagovanja kada se desi neki slučaj sličnom ovome u njihovoj okolini, kao i uvođenju Amber Alerta.

U sećanje na svog prijatelju i kolegu Jovana, na memorijalno-humanitarnom koncertu sviraće niški bendovi Hazel, Dexter, Gora , Voodoo i beogradski sastav Lisilo.

Ulaznica na ovaj događaj se neće naplaćivati, ali svi koji budu želeli da posete koncert mogu da doniraju novac prema svojim mogućnostima u kutiji na ulazu u dvorištu Univerziteta.

Sav prikupljeni novac biće uplaćen banci Dobročinstva za lečenje Taše Vučković (2 godine) iz Žitorađa kojoj je hitno potrebna operacija tumora zadnje lobanjske jame.

Organizatori napominju da je zbog poštovanja epidemioloških mera broj posetilaca  ograničen na 500 ljudi.