Memorijalni turnir u ženskoj košarci “Bane Milačić” u hali “Čair” u Nišu.

Bane Milačić

Memorijalni turnir u ženskoj košarci “Bane Milačić”, biće održan 18. i 19. septambra u hali “Čair” u Nišu.

Memorijalni turnir u ženskoj košarci “Bane Milačić” okupio je pet klubova: KKŽ Crvena zvezda Beograd, UŽKK Student Niš, ŽKK Vojvodina 021 Novi Sad i ŽKK Radnički Kragujevac.

Prva polufinalna utakmica biće odigrana 18. septembra od 13.30 sati između ŽKK Vojvodina i ŽKK Radnički Kragujevac, a duga polufinalna utakmica igra se istog dana od 15.30 sati između UŽKK Student i Crvena zvezda.

Utakmica za 3. mesto zakazana je za 19 septembar za 12.15 sati, dok će finalna utakmica biti odigrana istog dana od 14.15 sati.

Branko Bane Milačić je bio poznati košarkaški trener, koji je radio gotovo 3 decenije u Nišu, i koji je začetnik ženske košarke u našem gradu. 1971. godine Bane Milačić uvodi UŽKK Student prvi put u Prvu Saveznu ligu Jugoslavije

U to vreme rađa se ideja o izgradnji hale “Čair”, s obzirom na činjenicu da Niš nije imao sportsku halu koja ispunjava uslove Prve Savezne lige.

Sa Banetom na čelu ostaće upamćeno 4. mesto u tadašnjoj Prvoj ligi SFRJ i polufinale Kupa Lilijane Ronketi, evropsko takmičenje za žene,koje je organizovala FIBA, u perodu od 1972. do 2002. godine.

UŽKK Student Niš je klub koji postoji od 1957. godine, a sada je stabilni prvoligaš, osvajač Nacionalnog kupa i učesnik Međunarodnih takmičenja.