Manijak iz okoline Niša pušten da se brani sa slobode

penzionera držali kao roba
Foto: Ilustracija

U mestu pokraj Niša, Jelašnici, gde osumjičeni manijak živi, meštani su zatečeni vešću koja je uzburkala javnost i kažu da ga ne znaju kao takvog, ali da je oduvek bio pomalo čudan. Komšije naglašavaju da se nedavno oženio i da živi sa roditeljima, dok su mu sestre u Nemačkoj. Ističu da je voleo da popije, ali da nikada nije pravio problem, niti je ga je za slične stvari koje je radio u Nišu, neko optužio.

Nakon hapšenja B.Č. je prvo saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu koje je zatražilo da mu se odredi pritvor, ali je nakon saslušanja u sudu, sudija za prethodni postupak odlučio da mu se ne odredi pritvor.

Sudija za prethodni postupak nakon saslušanja nije osumnjičenom odredio prtivor, jer je našao da ne stoje razlozi koje je tužilaštvo navelo u predlogu za određivanje pritvora – kaže portparol Osnovnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac.

U OJT pak kažu da su predložili da se osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, budući da je jedna oštećena strana u svojoj izjavi navela da je mesec dana dolazio pred zgradu u kojoj stanuje i polno je uznemiravao.

Nezvanično se saznaje, da je osumnjičeni B. Č. priznao da je samo jednom bio pred zgradom u Randgenovoj ulici, ali je negirao radnje za koje se optužuje.

 Nasuprot njegove tvrdnje, stoji prijava Nišlijke G.M. Ona je ogorčena, nakon vesti da je osumnjičeni pušten da se brani sa slobode.

Ja sam uradila sve što je trebalo da uradim i kao majka i kao građanka. Mogla sam i da ne prijavim slučaj, kako bi sigurno neko odreagovao, ali da li je to ispravno? Ostaje mi sada samo da kupim biber sprej pa da nastavimo da se jurimo, ako se opet vrati – kaže G.M.