Poliklinika Longa Vita: Inovacije u zdravstvu – od biorezonance do Global Digital Clinic platforme i digitalne analize kože

Usluge poliklinike Longa Vita dostupne i na GDC platformi
Usluge poliklinike Longa Vita dostupne i na GDC platformi

Poliklinika Longa Vita iz Niša, osnovana je kao rezultat želja i potreba da se pacijentima omogući drugačiji, humaniji pristup lečenju, u kojem najpre treba razumeti čoveka i ukupne poteškoće koje su dovele do nastanka bolesti. Iz vodećeg biorezanantnog centra u regionu, izrasli su u polikliniku za celu porodicu.

Poliklinika Longa Vita na čelu sa Aleksandrom Petković od nedavno je i deo Global Digital Clinic platforme. Reč je o kompaniji osnovanoj sa ciljem da učini zdravstvenu negu dostupnijom, pristupačnijom i efikasnijom za sve, po principu kućne posete, video poziva ili pregleda u ordinaciji sa medicinskim osobljem (lekarima svih specijalnosti) iz cele Srbije, kada god i gde god je klijentu to potrebno.

“Tokom ovih osam godina koliko radimo, ukazala se potreba da pacijenti imaju i konsultacije ili online preglede. Da ne moraju fizički da dolaze do nas, jer naši klijenti su i u Bujanovcu, Kuršumliji, Vranju, na Kosovu i Metohiji… Upravo zato, da bi im izašli u susret, postali smo deo Global Digital Clinic platforme gde poliklinike i zdravstvene ustanove mogu da zaključe ugovor i prezentuju svoje lekare i usluge. Takođe, pacijenti kada se uloguju u GDC, mogu da vide koji su to lekari dostupni, kada, gde i u koje vreme i vrlo jednostavno mogu da zakažu ili online konsultaciju, ili da dodju kod lekara ili pak da ugovore kućnu posetu. Kada se zahtev pacijenta potvrdi, to brzo stiže do našeg adminstratora, i onda kreće organizovanje pregleda, konsultacije ili kućne posete. Na ovaj način, može se doći do lekara koji su daleko ili su teško dostupni, a na primer, treba nam konsultacija ili mišljenje njihovo kada dobijemo obimnu medicinsku dokumentaciju od svog lokalnog lekara. Tako da upravo kroz tu GDC platformu klijenti mogu da prezentuju pomenutu dokumentaciju i dobiju mišljenje i izveštaj koji lekar iskuca u pdf formatu. Ono je tada validno za svaku dalju upotrebu” – objašnjava Petković.

Usluge poliklinike Longa Vita dostupne i na GDC platformiKako bi nam približila pogodnosti GDC-a, Aleksandra navodi primer NN klijenta koji ima problem sa kožom.

“Klijent ima recimo ekcem i hitno želi da se reši problema, a daleko je. On može da traži online konsultaciju, da dermatolog vidi njegovu problematiku, da mu predloži šta može da uradi kao prvu pomoć, dok ne bude u prilici da dođe, recimo. I da, GDC nije besplatna platforma. Klijenti te online usluge plaćaju po cenama iz već formiranog cenovnika, ali su te cene i dalje povoljnije nego da klijent dodje.” – pojašnjava Aleksandra.

I to nije sve. Poliklinika Longa Vita ima brojne novine u svom radu. Jedna se odnosi na razvijanje Centra za prevenciju i lečenje gojaznosti kod dece.

“Dugo se bavimo problemom ishrane i nutricionizmom. Razvijanje Centra za prevenciju i lečenje gojaznosti oslanja se na našu dominantnu granu – a to je kvantna medicina. Tokom svih ovih godina rada, stekli smo veliko iskustvo ali i veliku bazu podataka i izvukli putem statističkih metoda glavnu problematiku kako kod male dece, tinejdžera i odraslih tako i kod baš starijih klijenata. Na taj način smo mogli da vidimo koji je to uzrok problema različitih generacija klijenata. Naš pedijatar dr Ivana Ilić završila je postdiplomatske studije na temu problema gojaznosti kod dece, što je složićemo se, ogroman problem danas, pa smo tako i rešili da razvijemo Centar za prevenciju i lečenje gojaznosti kod dece, jer ta problematika traži kontinuiranu podršku i kontrolu i kod roditelja i kod dece da istraju, zato što se životne navike teško menjaju. Posebno je teško u situaciji gde treba nešto skuvati i spremiti, vremena imamo sve manje, a na ulici ne možemo kupiti nešto što u sebi nema gluten ili recimo kravlje mleko. Tako da smo mi sada razvili koncept gde se dobijaju detaljna uputstva, planovi i smernice šta klijent može da sprema prve nedelje a da mu ne bude opterećenje. Posle te prve nedelje, on primeti poboljšanje i dobije podstrek da istraje dalje. Mi prevenciju i lečenje gojaznosti radimo i kroz terapije na našem bikom aparatom, što je u potpunosti neškodljivo i za bebe i jako malu decu, a poboljšava dodatno ceo proces. Nedeljni dolasci ili jednom u 10 dana, dodatno znače pacijentima, jer oni kroz razgovor sa lekarom dobiju neophodnu podršku da istraju, dobiju neki novi savet i neko novo stručno mišljenje. Važno je da pre određivanja plana terapije i ishrane, bude odrađen jedan sveobuhvatan pregled bikom aparatom, preko kojeg se saznaje da li ima intolerancije na hranu, alergije, ali kontroliše se i prisustvo virusa, parazita, bakterija, pa i teških metala, hormona, suficita ili deficita vitamina, minerala, aminokiselina… Posebno za nutricionizam imamo ceo set gde se samo metabolizam gleda, odnosno posebno metabolizam masti, kakav je metabolizam ugljenih hidrata, kakav je metabolizam proteina – odnosno šta je to što nas tera da jedemo nekontrolisano. Taj pregled je mnogo širi od intolerancije na hranu, koju možete dobiti iz krvi. Treba dodati i to da se mi oslanjamo samo na proizvode sa naših podneblja. Vekovima unazad jedemo višnju, jabuku, a ne artičoku ili godži bobice”

Estetska medicina i antiejdžing su posebna tema. Ženama posebno draga i bliska. Poliklinika Longa Vita sada je bogatija za jedan dugo željeni aparat. Radi se o fokus skin aparatu za digitalnu analizu kože.

“Uz njegovu pomoć vi dobijete 12 ili čak 13 parametara koji se tiču i hidratacije i proizvodnje sebuma, bora, UV fleka, pega… Našim dermatolozima to puno znači jer mogu da odaberu tretmane koji su individualno prilagodljivi klijentu. Taj pregled je sastavni deo svake naše proceudere, ne naplaćuje se posebno, već nam služi za dobijanje što boljih i potpunijih rezultata. On je samo kao benefit uz uslugu, ali može i individualno da se uradi stanje kože, uz njegovu pomoć.”

Mišljenja smo da ne postoji jedan jedini pristup lečenju, već da treba koristiti sve što je medicina postigla kroz istoriju do danas.

Svaka metoda ima prednosti i mane, stoga držimo da je budućnost medicine da se iz svake metode preuzme ono što najviše koristi čoveku, poručuju u Poliklinici Longa Vita.