Lončar: Objekat u kome se nalazila Klinika za plućne bolesti u Knez Selu će najverovatnije biti prodat

objekat u knez selu prodat
Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja Zlatibor Ločar, rekao je da se odustalo od ideje adaptacije objekta nekadašnje Klinike za plućne bolesti u Knez Selu nadomak Niša. Prema njegovim rečima objekat u Knez Selu će najverovatnije biti prodat.

Iako je bilo najavljeno da bi uz manja ulaganja nekadašnja bolnica u Knez Selu mogla da bude ozbiljan dodatni kapacitet za lečenje kovid pacijenata, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, rekao je u izjavi za RTV Belami, a kako prenose pojedini mediji, da se odustalo od ideje adaptacije objekta nekadašnje Klinike za plućne bolesti u Knez Selu.

“Razgovarali smo, ali objekat u Knez Selu ne ispunjava uslove koji su nama potrebni i najverovatnije će biti prodat. Novac od prodaje može da se uloži u novu bolnicu“, rekao je Lončar za RTV Belami a prenose pojedini mediji.

Lončar je u sredu u Nišu najavio izgradnju Gradske bolnice u Nišu.

Podsetimo, prošle godine Lončar je rekao da će objekat u Knez Selu biti adaptiran i opremljen. Tada je kazao da bi na taj način uz “manja ulaganja”, u novembru bilo u pripravnosti 500 kreveta za prijem pacijenata obolelih od infekcije koronavirusom.