Ljutnja pretvorena u zahvalnost: Gornjomatejevačka dobija park. Građani zahvalili Gradu i investitoru

Gornjomatejavačka dobija park
Foto: Dragana Sotirovski Zvanična stranica, Facebook

Nakon postignutog dogovora, Gornjomatejevačka ulica dobija park umesto zgrade. Borbu stanara sa investitorom, okončao je Grad.

Nakon brojnih protesta u Gornjomatejevačkoj ulici, i nakon sastanka gradonačelnice sa stanarima, postignut je dogovor. Investitor je pristao da zameni sa gradom parcele za izgradnju zgrade koja je bila planirana u bloku. Umesto nove zgrade i komšija, stanari susednih zgrada dobiće novi park.

Pre nego što je Grad odlučio da pomogne Nišlijama, oni su svoje nezadovoljstvo iskazivali protestima i transparentima. “Stop investitorskoj mafiji”, “Hoćemo zelenu površinu” neke su od poruka koje su se našle na transparentima.

Nakon postignutog dogovora, uređenje je krenulo juče

Foto: Dragana Sotirovski Zvanična stranica, Facebook

„Sporne parcele u Gornjomatejevačkoj ulici na kojima je investitor sa građevinskom dozvolom trebalo da podigne zgrade, a zbog čega su stanari tog dela Niša nedeljama protestovali su rasčišćene, uređene i ozelenjene po obodu zimzelenim stablima autohtonih vrsta. Time je počelo uređenje parcele na kojoj će na proleće biti park. Žitelji tog dela opštine Pantelej su zadovoljni, kako ističu i zahvalni rukovodstvu grada koje je uslišilo njihove molbe“ navodi se na zvaničnoj FB Stranici gradonačelnice.