EU Projekat „Paket podrške zapošljavanju”: Povećanje zaposlenosti pripadnika ugroženih grupa

Paket podrške zapošljavanju
Obuka o komunikacijskim veštinama, održana od 29. februara do 5. marta 2020. Foto: OK Niš

Otvoreni klub iz Niša u partnerstvu sa Društvom za razvoj kreativnosti iz Aleksinca, u okviru projekta „Paket podrške zapošljavanju“, realizovao je u Nišu konferenciju povodom završetka projekta.

Značaj projekta Paket podrške zapošljavanju“ ogleda se u povećanju zaposlenosti pripadnika različitih ugroženih grupa, uglavnom korisnika socijalne pomoći u Nišu i Aleksincu. To je izvedeno kroz implementaciju paketa mera aktivne inkluzije i promocije multisektorske saradnje na lokalnom nivou.

Jovan Marinković, menadžer projekta, je predstavio ciljeve, aktivnosti i postignute rezultate ovog dvogodišnjeg projekta. Istakao je značaj podsticanja ekonomskog razvoja Srbije kroz povećano zapošljavanje uz primenu odgovarajućih programa i strategija.

Tokom 24 meseci realizacije projekta, obučeno je 60 korisnika iz različitih ugroženih grupa kroz programe stručnog osposobljavanja i prekvalifikacija.

Održane su tri obuke iz oblasti komunikacije, kao i tri radionice za 60 privrednika i poslodavaca, uz kontinuiran mentorski rad mobilnog tima i pružanje psihosocijalne podrške korisnicima.

Pored toga, realizovana je kampanja za aktivnu inkluziju i zagovaranje za multisektorsku saradnju na lokalnom nivou.

Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije i sufinansiran sredstvima Vlade Republike Srbije. Sprovode ga Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša i Društvo za razvoj kreativnosti iz Aleksinca.