LETO U NIŠU

počinju filmski susreti

Domaći i strani turisti će tokom leta, osim u kulturno-istorijskim spomenicima i avanturama u okolini Niša, moći da uživaju u interesantnim događajima koji se uveliko pripremaju za drugu polovinu letnje sezone.

  • Prvi internacionalni festival orijentalnog plesa, Tvrđava, Letnja pozornica 28. jul 2018. od 21.00 -00.00

Niš je ove godine domaćin jedinstvenog događaja  iz sveta orijentalnog plesa na kome će nastupati poznata imena iz Srbije, Nemačke, Reunion Island-a, Argentine, Španije, Italije, Južne Afrike i Rusije. Plesačice, plesači i svi ljubitelji orijentalnih plesova, tribal, fantazi, boolywood i folklornih igara uživaće u bogatom programu punom dobre muzike, zanimljivih kostima, takmičenja i dobre zabave. Za sve zainteresovane biće organizovane i radionice sa vrhunskim izvođačima orijentalnog plesa 29.07.2018. u Oficirskom domu.

Više informacija o festivalu i radionicama: www.raks-nis.com

Prvi internacionalni festival orijentalnog plesa u Nišu
Prvi internacionalni festival orijentalnog plesa u Nišu
  • Nišville Jazz Theatar, više lokacija u gradu, 03-12.avgust 2018.

Nišville Jazz teatar predstavlja uvod u muzički deo Nišville jazz festivala na kome će se na različitim lokacijama u gradu izvoditi pozorišne i plesne predstave. Očekuje nas atraktivan program učesnika iz Srbije i celog sveta :  Amerika, Francuska, Grčka, Kina i Ruminija .

Program: http://nisville.com/sr/nisville-jazz-theatar-2/

 

  • Nišville Jazz Festival, Tvrđava , 09-12.avgust 2018.

Više od dvadeset godina, svakog leta niška Tvrđava postaje centar nastupa vrhunskih muzičara iz celog sveta. Osim programa na glavnoj bini na kojoj će nastupiti poznati izvođači poput  Inner Circle, Lisa Simone, Matt Bianco, Black Art  Jazz Collective, Gipsy Kings i mnogi drugi, Nišvill nam ove godine donosi i brojne prateće programe i sadržaje.  Posetioci će moći da uživaju u izložbama poput Art to go Jazzy, Striporami  posvećenoj stripu i pop kulturi, filmskim projekcijama na Movie stejdžu i  izložbi starih automobila na Nišville oldtimer festu . Planirano je i nekoliko bina u gradu koje će biti besplatne za posetioce tako da će Niš za vreme ovog festivala postati jedna velika umetnička pozornica.

Informacije o programima i ulaznicama: www.nisville.com

Foto: Nišville jazz festivalFoto: Nišville jazz festival

  • Dani bureka, plato ispred Oficirskog doma i amfitetar, 16-19. avgust 2018.

Nakon dvogodišnje pauze , u  Nišu će se od 16 do 19. 08. ponovo organizovati  manifestacija posvećena najpopularnijem “niškom doručku” – bureku. Posetioci će ove godine imati priliku da isprobaju specijalitete burek majstora iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Grčke, da prisustvuju pravljenju najvećeg bureka na Balkanu, kao i da uživaju u pratećem muzičkom programu.

Dani bureka, Niš

  •  

    Naissus wine& fine festival“, festival vina, Tvrđava, Letnja pozornica, 17 -18. avgust 2018.

Ljubitelji vina imaće priliku da 17 i 18. avgusta degustiraju i kupe vrhunska vina proizvođača iz Srbije i inostranstva. Velika ponuda vina u autentičnom prostoru Letnje pozornice u Tvrđavi privlači svake godine sve veći broj turista i Nišlija i dobija brojne pohvale od izlagača i posetioca.

Festival zanatskog piva, dvorište Banovine, 24-25.avgust 2018.

Treći festival zanatskog piva u Nišu koji se održava krajem avgusta u prostoru dvorišta Banovine promoviše i ove godine “craft” pivo malih srpskih pivara. Na festivalu će se predstaviti veliki broj domaćih pivara, a posetioci će osim u pivu moći da uživaju i u interesantnom muzičkom programu, i dobroj hrani.

  • Filmski susreti 2018 , Tvrđava, Letnja pozornica, 25-31.avgust 2018.

Filmski susreti su jedinstvena manifestacija filmske umetnosti koja isključivo vrednuje glumačka ostvarenja. Svake godine, tokom poslednje nedelje avgusta, grad Niš ugosti glumačku elitu Srbije. Pored zvaničnog takmičarskog programa, koji obuhvata najznačajnije domaće filmove snimljene protekle godine, festival organizuje i prateće manifestacije svakog festivalskog dana. Glumcima se za najbolje glavne i sporedne uloge dodeljuju nagrade Car Konstantin i Carica Milica, Naisa – gran pri festivala, povelje za najbolje uloge, Ona i On – nagrada Večernjih Novosti, kao i FIPRESCI nagrade.

  • Etno stusreti, Niška banja 07-08.09.2018.

Ljubitelji starih zanata, narodnih igara, pesama, ali i starih zaboravljenih jela svakako treba da posete ovu manifestaciju, pošto će ona kao i prethodnih godina obilovati zanimljivim sadržajima koji upravo imaju za cilj negovanje etno tradicije i kulturne baštine ovog dela Srbije.

  • Mountain bike maraton „Suva extreme challange“ , Niška banja 2.septembar

I ove godine će takmičari u planinskom biciklizmu imati priliku da savladaju izazovnu stazu koja od Niške Banje vodi preko atraktivnih predela Suve planine. Ideja organizatora je da ovim maratonom, koji će imati učesnike iz Srbije i regiona ,predstavi divlju prirodu Suve planine i njenih obronaka.

Informacije i prijave:  www.naissus018.org

Dostava hrane u Nišu