Leoni gradi pogon u Kraljevu, potrebni radnici u Nišu

Leoni
Foto: Leoni

Kompanija Leoni Wiring Systems Southeast d.o.o. u Nišu završiće radove na izgradnji objekta do aprila, a još oko 1200 radnika zaposliće do kraja godine, izjavio je generalni direktor te kompanije Klemens Saks.

On je rekao da je zadovoljan poslovanjem u Srbiji i najavio do kraja 2019. godine otvaranje nove fabrike u Kraljevu, koja bi trebalo da zaposli do 5.000 radnika.

Kompanija Leoni, nakon pogona u Prokuplju, Malošištu i Nišu, već u julu ove godine počinje radove na izgradnji nove fabrike u Kraljevu.

“Investicija je vrednosti 60 miliona evra, a plan je da fabrika počne sa radom do kraja 2019. ili početkom 2020. godine, izjavio je za Betu, generalni direktor Leoni Wiring Systems Southeast d.o.o. Klemens Saks.

Plan je da za dva meseca budu završeni radovi na izgradnji objekta u Nišu. Krajem godine fabrika će raditi punim kapacitetom.

Potrebni radnici u Nišu

Pogon u Nišu sada ima oko 200 radnika, do kraja godine imaće oko 1.000 zaposlenih, a do 2020. godine broj zaposlenih biće uvećan na oko 2.200.

Iz kompanije poručuju da postoji veliko interesovanje za zapošljavanje u pogonu „Leonija“ u Nišu i da zainteresovani mogu da se prijave donošenjem prijave  u neku od fabrika kompanije ili slanjem mejla.

Kompanija Leoni ima tradiciju dugu 100 godina. U 93 fabrike koje posluje u 31 zemlji u svetu, zaposleno je 86.000 radnika, a ostvaren profit u 2017. godini iznosio je 4,9 biliona evra