Lazar Stošić: Najbolji student medicine u Nišu

Lazar Stošić

Lazar Stošić, kao najbolji učenik završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu, juče je dobio priznanje “Dr Miodrag Lazić”.

Ovu nagradu dodjeljuje Gradska opština Medijana u znak sećanja na čuvenog ratnog hirurga dr Miodraga Lazića.

Lazar Stošić

Lazar je dobio plaketu, povelju i novčanu nagradu od 100 hiljada dinara koje mu je uručio predsednik Nebojša Kocić.

Kocić je izjavio da “nagrada “Dr Miodrag Lazić”, čija dodela postaje tradicija, predstavlja podstrek studentima medicine da se profesionalno usavršavaju, predano i odgovorno obavljaju svoju dužnost”. Kocić je dodao da “Gradska opština Medijana, na ovaj način pokazuje da ugledan i plemenit heroj, kakav je bio dr Lazić, ne sme biti zaboravljen. Ljudi kakav je bio naš dr Laza treba da budu inspiracija svim budućim lekarima i novim generacijama”.

Lazar Stošić je pored proseka, postigao je najbolje rezultate i na testiranju, koje je sprovedeno u organizaciji Komisije za analizu efikasnosti studiranja Medicinskog fakulteta u Nišu. Time je postao dobitnik priznanja „Dr Miodrag Lazić“. Po njegovim rečima, ova nagrada mu puno znači i motivacija je za njegovim daljim ličnim i profesionalnim usavršavanjem. Kao i obaveza da opravda poverenje, koje mu je dodelom nagrade dato. Njegova želja je da se usavršava u oblasti biomedicinskih nauka i pedijatrije. Želi da ostane u zemlji i doprinese radu našeg zdravstvenog sistema.