Lalatović: Cilj Radničkog povratak u Evropu

lalatović
Foto: FK Radnički

Nenad Lalatović i je zvanično predstavljen na “Čairu” kao novi-stari šef stručnog štaba niškog Radničkog. Lalatović se vratio na mesto uspeha, pošto je u sezoni 2018/2019 sa Nišiljama bio vicešampion Srbije, a u tih godinu dana oboreni su brojni klupski rekordi.

“Sa velikim zadovoljstvom se vraćam u klub u kojem sam proveo prelepih godinu dana. Nisam se mnogo razmišljao kada sam dobio ponudu od rukovodstva kluba na čelu sa Ivicom Tončevom i Draganom Markovićem Markonijem. Mi smo već pokazali da smo dobitna kombinacija i dogovorili smo se bukvalno za pet minuta. 

Dodao je da je Radnički veliki klub i da jedva čeka da “ponovo počne sa pisanjem istorije”.

“Naš cilj će biti plasman među četiri najbolje ekipe u Superligi i povratak u Evropu. Za to će nam trebati puno rada i odricanja, ali i minimum sedam-osam novih igrača. Kvalitet tih igrača će zavisiti od budžeta kluba, ali nemam bojazan po tom pitanju, jer smo se ja i Ivica Tončev lako dogovarali oko pojačanja i ranije”, rekao je Lalatović.

Lalatović je danas je prozvao fudbalere, koji su potom odradili prvi trening na stadionu “Čair”. Na prozivci su se od prvotimaca iz prošle sezone pojavili Nikola Aksentijević, Nikola Stanković, Nikola Stevanović, Ognjen Bjeličić, Petar Ristić, Filip Kasalica, Kristijan Živković i Petar Ćirković. Pored njih trenirali su i mladi igrači Radničkog.

Čeka nas puno posle ovde, pošto u roku od 30 dana treba da formiramo tim i da ga pripremimo za početak sezone. Što se tiče fudbalera iz prošle sezone, ja bih želeo da ostanu Nenad Gavrić, Dušan Pantelić i Aleksandar Kovačević. Njima su ugovori istekli, ali tek treba da pregovaramo i nadam se da ćemo uspeti da ih zadržimo ovde”, kazao je Lalatović.

Govoreći o ostalim potencijalnim pojačanjima on je poručio da je Radnički finansijski potpuno stabilan klub i da ovde neće imati nikakvih problema sa te strane.

“Tako je bio u mom prvom mandatu, a tako je i sada.  Ja ću biti taj koji će im garantovati da će im svi uslovi biti ispunjeni. Prednost rada u Radničkom je i taj što ja za svoj rad odgovoram isključivo Ivici Tončevu, za razliku od Vojvodine”, istakao je Lalatović.

On je otkrio i ime prvog novajlije, a to je krilni igrač Vukadin Vukadinović. U pitanju je fudbaler koji je više od deset godina igrao u Češkoj, a između ostalih je nastupao za Slaviju i Spartu iz Praga, kao i za Teplice.

Što se tiče priprema, fudbaleri Radničkog će do 26. juna biti u Nišu, a potom odlaze u slovenačke Terme Čatež, gde će boraviti 15 dana i odigrati pet kontrolnih utakmica.