Kvantaška pijaca dobija novu lokaciju

kvantaška pijaca
Foto: JKP Tržnica

Kvantaška pijaca mogla bi uskoro da dobije novu lokaciju. Gradonačelnica Niša sa sardanicima i predstavnicima „Tržnice“ započela je razgovore o izmeštanju na novu lokaciju u zapadnom delu opštine Palilula.

Na sastanku je dogovoreno pokretanje procedure za pribavljanje zemljišta za potrebe Kvantaške pijace, izrade Elaborata opravdanosti i njeno infrastrukturno opremanje, navodi se na sajtu Grada.

„Do planirane lokacije će se lakše dolaziti sa autoputa, a distributerima poljoprivrednih proizvoda biće olakšan pristup. Biće olakšano i onima koji svoje proizvode dovoze šleperima sa juga Srbije ili čak i inostranstva“ navode.

Predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković rekao je da bi Kvantaška pijaca bila veliki iskorak za tu opštinu u razvojnom smislu.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti preseljenja Velike pijace, kao i izgradnja novih zelenih piajca. Nove pijace gradile bi se na Somborskom bulevaru i Ledenoj steni, gde su iskazane potrebe za ovu vrstu usluga.

Sastanku su prisustvovali resorni većnici, predstavnici Zavoda za urbanizam, KLERP-a, nadležnih sekretarijata Gradske uprave Grada Niša, Službe za katastar nepokretnosti i Pravobranilaštva grada Niša.